Isner i Monaco u finalu Houstona

AMERIKANAC John Isner i Argentinac Juan Monaco borit će se u nedjelju u finalu  turnira u Houstonu, jedinog turnira na američkom tlu koji se igra na zemljanoj podlozi.

Juan Monaco u prvom polufinalu je pobijedio američkog veterana Michaela Russella 5:7, 6:1, 6:4 nakon dva sata i 25 minuta igre. Mogao je Argentinac i lakše do pobjede, ali je u prvom setu ispustio prednost od 3:1.

Michael Russell, koji će 1. svibnja napuniti 34 godine, igrao je u Hostonu, gradu u kojem živi, svoj prvi ATP polufinale u karijeri. U trećem setu vodio je s 2:0, ali nije izdržao do kraja.

U drugom polufinalu, drugi nositelj John Isner svladao je trećeg, ljevorukog Španjolca Feliciana Lopeza 6:7(5), 7:6(4), 6:3 nakon dva sata i 36 minuta igre. Jedini break u meču Isner je napravio u šestom gemu trećeg seta. Lopez nije iskoristio niti jednu od osam break-lopti u meču.

John Isner je ovom pobjedom osigurao skok na deveto mjesto na ATP ljestvici, njegov najbolji plasman u karijeri. Preskočit će sunarodnjaka Mardyja Fisha i postati najbolje plasirani američki tenisač u svjetskom poretku.

Isner je dobrim dijelom meča protiv Lopeza djelovao kao tenisač koji je ispraznio baterije zbog jako puno tenisa u zadnje vrijeme. Prošlog vikenda je s dvije pobjede vodio Amerikance do pobjede nad Francuskom u Monte Carlu u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Ipak, smogao je snage dobiti još jedan meč i zadržati niz nepobjedivosti na zemlji ove godine. Dobio je ove godine svih sedam mečeva na zemlji, a najveću pobjedu upisao je protiv Rogera Federera u Fribourgu u 1. kolu Davis Cupa. Ukupno je Isner na omjeru 20-6 ove godine.

Monaco je, pak, na zemlji na omjeru 10-2 ove godine. Ranije ove godine osvojio je na toj podlozi naslov u čileanskom Viña del Maru. Argentincu iz Tandila to je bio četvrti osvojeni ATP turnir u karijeri. Prva tri osvojio je 2007. godine, sve na zemlji.

Isner će se, pak, u 10. finalu karijere boriti za četvrtu titulu. Ovo mu je drugi finale u karijeri na zemlji. Prije dvije godine izgubio je meč za naslov u Beogradu od sunarodnjaka i partnera u igri parova Sama Querreyja. Isner i Monaco su dosad odigrali dva meča, a oba je dobio američki tenisač.

ATP Houston, polufinale:

Monaco (4) – Russell 5:7, 6:1, 6:4

Isner (2) – Lopez (3) 6:7(5), 7:6(4), 6:3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.