"Irski Toto Schillaci": Uvjerit ću Trappatonija da mi je mjesto u prvoj momčadi

DAN nakon što je saznao da je na popisu igrača koje Giovanni Trapattoni vodi na Europsko prvenstvo James McClean dao je do znanja kako ne želi biti samo putnik već želi igrati.

Sjajni veznjak Sunderlanda prije godinu dana, dok je igrao u Derry Cityju za 500 funti tjednom, nije mogao niti sanjati da će biti među 23-jicom koji će Irsku predstavljati u Poljskoj i Ukrajini.

Karijera mu je naglo krenula uzlaznom putanjom dolaskom u Englesku. Jesenski dio sezone igrao je za rezerve "crnih mačaka" i zaslužio priliku u prvoj momčadi. U Premierligi je zabio nakon četiri utakmice i do kraja sezone skupio šest golova uz sedam asistencija. A onda je uslijedio Trapattonijev poziv. Polusezona iz snova za 23-godišnjeg veznjaka.


Talijanski stručnjak predvidio mu je status aduta s klupe, no on planira do prve utakmice s Hrvatskom uvjeriti izbornika da mu je mjesto u prvih 11. Do sada ima samo jedan nastup za Irsku u prijateljskoj utakmici.

"Ja sam kao i ostali igrači u reprezentaciji - želim igrati! Moj plan je pokušati nametnuti se treneru i natjerati ga da preispita prvu momčad", najavio je McClean.

"Oduševljen sam što sam u momčadi za Euro. To je ostvarenje sna", dodao je.

Mediji ga uspoređuju s legendarnim Totom Schillacijem koji je 1990. kao potpuni autsajder postao heroj Italije.

"Neka mu Bog pomogne da bude kao Schillaci", rekao je Trapattoni.

Schillaci je na Svjetskom prvenstvu 1990. debitirao za Italiju u utakmici s Austrijom u kojoj je zabio jedini gol za 1:0 pobjedu. S klupe je ušao i u sljedećoj utakmici, a onda je protiv Čehoslovačke bio u početnom sastavu što je okrunio novim golom. Uslijedile su utakmice s Urugvajom i Irskom, a Toto je u obje zabio odlučujuće pogotke. Zabio je i Argentini u polufinalu, ali Italija je poražena na penale. Za treće mjesto Italija je porazila Englesku s 2:1, a Schillaci je iz penala zabio drugi gol i osvojio "Zlatnu kopačku".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.