Irak u utakmici godine preko penala izborio povijesno polufinale SP-a!

Foto: Fifa

IRAČANI su u polufinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina! "Mezopotamijski lavovi", kako ih zovu od milja, slomili su Južnu Koreju preko penala i ušli u borbu za medalje na svjetskoj smotri koja se održava u Turskoj!

Utakmica je bila fantastična za gledanje i svi ljubitelji nogometa mogu biti zadovoljni prikazanom igrom mladih Korejaca i Iračana, koji će za finale igrati protiv Urugvaja.

Susret je započeo onako kako to priliči jednom četvrtfinalu SP-a. Agresivno, bez previše kalkuliranja i obje su ekipe od prve minute krenule "na glavu". Igrala se 20. minuta kada je jedan od braniča Koreje neoprezno, nakon ubačaja s lijeve strane, u svom kaznenom prostoru pokosio Abdulhusseina, a glavni sudac utakmice odmah je pokazao na bijelu točku s koje je točan bio Faez.

Međutim, slavlje Iraka nije trajalo predugo. U 25. minuti jedan od igrača Koreje iz auta je bacio loptu u kazneni prostor Iraka, a tamo je najviši u skoku bio Kwon Chang-Hoon.

Do kraja prvog dijela Irak je ponovno došao u vodstvo. Shakor se nakon jedne odbijene lopte u petercu odlično snašao te je zabio za 2:1. Nakon kratkog predaha, spektakl se nastavio!

U 49. minuti Lee Gwang-Hoon, igrač koji je ušao na poluvremenu, ponovno je vratio Koreju u život, a do kraja regularnog dijela susreta nije bilo novih zgoditaka pa se otišlo u produžetke.

Tamo smo vidjeli još veću borbu neumornih mladih igrača, ali kada je Shakor zabio u 118. minuti činilo se kako će ipak Irak proći u polufinale SP-a. Međutim, korejski izbornik odlučio je u 120. minuti poslati na teren Jung Hyun-Chula, koji mu je uzvratio fantastičnim pogotkom nekoliko sekundi prije kraja dvoboja.

U ruletu penala irački vratar Hameed uspio je obraniti Lee Gwang-Hoonu, a u posljednjoj seriji Shakor nije imao milosti prema protivničkoj ekipi te je zabio za povijesni plasman Iraka u polufinale SP-a.

Irak - Južna Koreja 3:3 (5:4)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.