Hrvatski jedriličari vode u tri discipline na Mediteranskim igrama

Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix

NAKON dva dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Turskoj, hrvatski jedriličari vode u tri discpline. Prvi su Tonči Stipanović, Tina Mihelić, Šime Fantela i Igor Marenić. Enia Ninčević i Romana Župan su treće...

Sjajan dan imao je Tonči Stipanović s dvije pobjede te uvjerljivo vodi u Laseru.

"Danas je bio dosta slabiji vjetar, pet čvorova. U plovu plovu sam krenuo kao drugi, drugu polovicu tog plova sam poveo i nisam ispuštao vodstvo do kraja, dok sam drugu odlično startao i s dobrim prebacivanjem sa refulima sam na prvoj oznaci bio prvi. Pred kraj stranice niz vjetar sam dobio penal, što me koštalo dva mjesta, ali sam se borio do kraja i ipak pobijedio i taj plov", kazao je Tonči.

Tina Mihelić također je upisala jednu pobjedu danas, i jedno četvrto mjesto, što joj je bilo dovoljno da preuzme broj jedan u Laser Radialu.

"U zadnjem plovu sam vozila malo na sigurno, da ne dobijem penal, jer suci su danas bili jako raspoloženi za dijeljenje penala. A u prvom plovu je bila borba cijeli plov, dvije cure su pola plova bile ispred mene, ali uspijela sam ih proći i pobijediti. Zadovoljna sam što sam oba plova i dobro startala. Sad sam na poziciji koju želim zadržati", poručila je Mihelić.

Dvojci su danas imali nešto teži dan, ali su Šime Fantela i Igor Marenić i dalje prvi.

"Puhalo je nešto slično našem maestraliću. Jedrili smo blizu obale što je dodatno otežalo situaciju. Drugi plov smo odlično jedrili kroz polje i probijali se u floti, dok je prvi nažalost bio skraćen pa nismo uspjeli proći naprijed. Šesto i drugo mjesto danas, ali tako nekako je i konkurencija jedrila, jedan dobar i jedan slabiji ulaz, jedino je turska posada imala dobar dan. Najvažnije je da smo i dalje prvi, ali polako, tek je drugi od šest dana natjecanja, svaki bod puno znači", istaknuo je Fantela.

U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su također odlične treće. Danas su zauzele šesto i treće mjesto.

"U prvom plovu smo nažalost u zadnjoj stranici niz vjetar izgubile puno mjesta, bile smo druge, a ušle smo šeste. Na polju ima dosta kurenta i vjetar je na refule tako da male greške se skupo plaćaju, lagano je puhalo i nije bilo zastave za pumpanje tako da je flota jako gusta i napeto je do samog kraja, samo par dužina dijeli prvo od šestog mjesta", rekla je Ninčević.

Sutra se jedre još dva plova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.