HHO odgovara Torcidi: "Zašto ne želite da vas se smatra uzornima?"

NA UTAKMICI Hajduk - Osijek Torcida je odlučila odgovoriti Hrvatskom helsinškom odboru, koji je njeno navijanje protekli tjedan proglasio "zamalo uzornim".

Nakon standardne bakljade (od 20-ak bengalki tri su doletjele u teren što je popraćeno zvižducima s ostalih tribina Poljuda) Torcida je podigla poruku upućenu HHO-u:

"Pristojna Torcida pozdravlja HHO. Na uzoran način!"

U svečanoj loži na stadionu je bio i predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, koji u zbirnom izvješću šestog kola HNL-a nije propustio komentirati njihov čin. Evo njegovog izvještaja s utakmice:

"Poštovat ćemo želju dijela navijača Hajduka i dijela Torcide da ih se smatra divljacima i antinavijačima"



"Gledatelja je bilo oko 8 tisuća. Na samom početku utakmice sa sjeverne tribine poletjele su desetine papirnatih bijelih traka od kojih su dvije ili tri dospjele i na travu. Nazočnost policije nije bila adekvatna jer ih je očito, kao i nas, Torcida "iznenadila". Odmah na početku, upaljeno je šest baklji, što je popraćeno zviždukom ostale publike. Na jugozapadnoj tribini izolirano je 20 navijača osječke Kohorte. Po najavi spikera da je sudac iz Zagreba, zvižduk Torcide, a potom skandiranje "osječke pičke". Pojavio se i transparent: "Kohorta – uvijek vjerni", ispod toga "crknite agenti".

U 50.minuti ubačena je prva baklja iza sjevernog gola, koja je uhvatila i papir pa je planula velika vatra. Bacanje baklje popratio je zvižduk ostalog dijela gledateljstva. Vatrogasci su pokušali nogama gasiti požar, ali kad nisu uspjeli, morali su gasiti tekućinom iz naprtnjača. U 57.minuti 20-ak baklji od kojih su dvije ubačene na tartan stazu iza sjevernog gola. Nakon toga, na sjevernoj tribini, navijači Torcide
(što je to? valjda, navijači Hajduka nap.a.) razvili su transparent "Pristojna Torcida pozdravlja HHO – na uzoran način". Bila je to reakcija na naslov članka objavljenog u petak na zadnjoj stranici Slobodne Dalmacije "Navijanje Torcide je bilo uzorno", što je dio iz zbirnog izvješća 5. kola o ponašanju Torcide na zagrebačkoj utakmici s Lokomotivom.  Slijedilo je skandiranje "HNS pederi", "Štimac Turčine, napuši se kurčine", pa "Jebo vas Mamić".

HHO prima na znanje želju dijela navijača Hajduka i dijela Torcide da ih se ne smatra uzornim navijačima nego divljacima i antinavijačima, što ćemo ubuduće u svojim izvješćima poštivati. S dozom gorčine konstatiramo činjenicu o radikalizaciji piromana. Žalosna je sudbina naroda kod kojeg mladi svoje uzore crpe u divljaštvu",
stoji u priopćenju HHO-a kojeg potpisuje Ivan Zvonimir Čičak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.