Gradonačelniče Bandiću, štitite li vi to Mamićev obiteljski biznis?

Foto: Hina, Fotomontaža/Index

INDEX je prije press konferencije u Dinamu saznao zašto je ista sazvana: inspekcija pri Kontrolnom uredu Grada Zagreba odbila je žalbu inspekcije MZOS-a kojom se nalaže ponovni nadzor u Mamićevoj udruzi građana. 

Podsjetimo, postupak je pokrenula inicijativa Zajedno za Dinamo sa zahtjevom da se poslovanje kluba uskladi sa Zakonom o udrugama, odnosno da se članovima i javnosti omogući uvid u poslovanje udruge GNK Dinamo. U ožujku je gradska sportska inspekcija izdala dva različita rješenja: jedno je poslano inicijativi ZZD, a drugo maksimirskom klubu.

Slijedom toga čuli smo i dva tumačenja: ZZD je tražio raspisivanje izbora, a GNK ustvrdio da taj zahtjev nema nikakve osnove.

Nakon što je MZOS rješenjem naložio ponovni nadzor, Bandićeva inspekcija postupak je odbacila, a Dinamo je danas tim povodom sazvao press konferenciju. Borba se, međutim, nastavlja.

Index doznaje da će Zajedno za Dinamo uputiti žalbu na obustavljanje postupka, a istu će na rješavanje preuzeti MZOS, u ovom slučaju kao drugostupanjsko tijelo.

Skansi: Jasno je da je gradski ured pod raznim pritiscima 

"Očekujemo žalbu inicijative ZZD, a postupak će potom voditi naša sportska inspekcija, konkretno glavna inspektorica Klaudija Miloš Lončar. Postupat ćemo u skladu s našim ovlastima, predmet više nećemo vraćati gradskom uredu", potvrdio nam je jutros Petar Skansi, pomoćnik ministra.


On se ne ustručava kazati ono o čemu Index već mjesecima izvještava; da gradske institucije koče provođenje jasnih zakonskih propisa.

"Jasno je da su prema gradskom uredu izvršeni pritisci s raznih strana"

Skansija smo pitali i kako tumači izbor Zdravka Mamića za prvog dopredsjednika HNS-a.

"Dovoljno mi je bilo vidjeti na vašem portalu kako izgleda novoizabrani Izvršni odbor HNS-a. Što se tiče današnjeg rješenja gradskog ureda, sve je jasno, na razne načine pokušava se spriječiti uvođenje reda", rekao je Skansi.

Inicijativa ZZD izašla je sa službenim priopćenjem, no Index je prvi dobio i njihovu kratku reakciju:

"Očekivali smo ovakvu odluku gradskom ureda. Njihovo je prvo rješenje bila čista kozmetika. Dinamu su poslali opširnije rješenje nego nama, koji smo stranka u postupku. Već tada bilo je jasno da manipuliraju. Grad Zagreb štiti obiteljski biznis"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.