Europa liga: Vojvodina osvijetlila obraz regiji

Foto: Getty Images / Guliver Image

ODIGRANI su svi susreti drugog pretkola Europa lige. Osim remija Hajduka u Rumunjskoj (2:2) te neodlučenog rezultata Lokomotive (1:1) u Finskoj, bilo je niz iznenađenja, a Vojvodina je jedina uspjela pobijediti od svih momčadi iz regije.

Momčad iz Novog sada slavila s 1:0 kod kuće protiv velškog Connah's Quayja golom Aleksandra Paločevića u 86. minuti. Partizan je remizirao bez golova u Beogradu protiv poljskog Zaglebiea, Čukarički izgubio kod Videotona s 2:0, a istim rezultatom crnogorska Budućnost napustila je Genk. Maribor će s 0:0 na uzvrat Levskom u Sofiji, a Domžale, za koji je Antonio Mance igrao svih 90 minuta, a Marko Alvir ušao u 78. minuti, s 1:1 dočekati bjeloruski Soligorsk kod kuće.

Nefci završio je bez golova protiv Shkendije, a hrvatski branič Dario Melnjak odigrao je cijeli susret za azerbejdžansku momčad. Debrecen je izgubio od Zhodina s 2:1, a dva gola primio je Božidar Radošević. Vaduz, za koji je Stjepan Kukuruzović igrao cijelu utakmicu, razbijen je u Danskoj kod Midtjyllanda s 3:0.

Omonia je izgubila kod Beitara s 1:0, a Marin Oršulić dobio je žuti karton za momčad s Cipra. Danski Sonderjyske slavio je protiv Stromsgodseta s 2:1, a hrvatski vratar Marin Skender primio je jedan pogodak u pobjedi svoje ekipe. Birkirkara s Malte, za koju su nastupili Miroslav Koprić i Christian Bubalović (Bruno Marotti nije ulazio u igru) nije uspjela slomiti škotski Hearts, dok je Gabala s 2:1 šokirala MTK Mata Grgića u Budimpešti.

Goteborg je pregazio poljski Piast u gostima s 3:0, a domaćima nije pomogao ni Josip Barišić, koji je igrao do 72. minute utakmice. Austria iz Beča svladala je Kukesi s 1:0, a protivnika je zaustavio branič Petar Filipović. Ognjen Vukojević nije ulazio u igru za austrijsku momčad, kao ni Matia Dvorneković za albansku. Kapetan i veznjak Grasshoppersa Marko Bašić stigao je do remija 3:3 na Islandu protiv sjajnog Reykjavika.

 

Shirak - Trnava 1:1

Kairat - Maccabi Tel Aviv 1:1

Dinamo Minsk - St. Patricks 1:1

Levadia - Sparta Prag 3:1

Neftci - Shkendija 0:0

Rovaniemi - LOKOMOTIVA 1:1

Debrecen - Zhodino 1:2

Midtjylland - Vaduz 3:0

Admira - Kapaz 1:0

AIK - College Europa 1:0

Beitar - Omonia 1:0

Hacken - Cork City 1:1

Maccabi Haifa - Kalju 1:1

Sonderjyske - Stromsgodset 2:1

Zimbru - Osmanlispor 2:2

Beroe - HJK 1:1

Soligorsk - Domžale 1:1

CSMS Iasi - HAJDUK 2:2

Genk - Budućnost 2:0

Giannina - Odd 3:0

Maribor - Levski Sofia 0:0

Vojvodina - Connah's Quay 1:0

Partizan - Zaglebie 0:0

Slovan Bratislava - Jelgava 0:0

Birkirkara - Hearts 0:0

MTK - Gabala 1:2

Videoton - Čukarički 2:0

Aberdeen - Ventspils 3:0

Cliftonville - AEK Larnaca 2:3

Hibernian - Brondby 0:1

Piast - Goteborg 0:3

Austria Beč - Kukesi 1:0

Reykjavik - Grasshoppers 3:3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.