Dvoboj protiv Šimunića - vrhunac karijere

Foto: Tageblatt

NIKADA Dinamo na svom proputovanju europskim pretkolima nije imalo lakšeg protivnika. Fola Esch postao je prvak Luksemburga nakon 83 godine, a susret s Dinamom u 2. pretkolu Lige prvaka za njihove igrače je vrhunac karijere. Iako je riječ o amaterima, to je razlog za oprez Krunoslava Jurčića.

Stefano Bensi lani je zabio 20 pogodaka za Folu, a Dinamov skaut Damir Krznar upozorava i na desnog veznjaka Ronnyja. Modri u ponedjeljak poslijepodne stižu u Luksemburg, utakmica je na rasporedu u utorak od 19.30.

Bensi kaže da domaćini spremno čekaju goste iz Zagreba.

"Moja je forma kao i na kraju sezone. Vježbali smo naporno i psihički smo također spremni", kaže najbolji igrač Fole i reprezentativac Luksemburga koji ima i nešto sitno europskog iskustva - s Dudenlangeom je prošao andorsku Santa Colomu pa izgubio od Maribora.

Fola će protiv Dinama biti oslabljena: nema reprezentativca veznjaka Laurenta Jansa, a pod upitnikom je i nastup braniča Billyja Bernarda. Izvještavajući o Dinamu, protivnici iz Escha-sur-Alzettea  ponajprije ističu "bivšeg bundesligaša Josipa Šimunića te  brazilsku zvijezdu Sammira.

"Dinamo je drugi kalibar"

I Fola u ekipi ima Samira, no ovaj je Marokanac i za razliku od Mamićevog Filha nije pošteđen nastupa u pretpristupnoj rundi.

Fola je samo jednom iskusila Europu i to početkom 70-ih, kada su se probili preko finala Kupa. S Dinamom se, tvrde, ne mogu uspoređivati, ali vjeruju da imaju šansu.

"Dinamo je drugi kalibar za nas, bit će to vrlo ozbiljna utakmica. Želimo pobijediti u ovoj rundi, kao nogometaš ne mogu razmišljati o remiju. Ako ostvarimo koncept koji smo pripremili na pripremama, možemo nešto napraviti. Skupo ćemo prodati kožu"


Bensija čeka duel sa Šimunićem, a tome se nogometaš godine Luksemburga jako veseli.

"Čovjek s mnogo iskustva, bit će zanimljivo vidjeti što mogu protiv njega. Vidjet ću gdje sam na internacionalnoj sceni. No svaka momčad pa i Dinamo ima svoje slabosti. To moramo iskoristiti"

Dinamo igra bez Sammira, no Bensi tvrdi da to nije bitno.

"Ekipa kao što je Dinamo ima zamjenu za svaku poziciju. Prvaci su od 2006. godine, to puno govori", razmišljaju u Luksemburgu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.