Đoković zaustavio Monaca: U finalu Miamija ga čeka Murray

NOVAK ĐOKOVIĆ je u polufinalnom meču Mastersa u Miamiju pobijedio Juana Monaca 6:0 7:6(5) i izborio drugo ovosezonsko finale, prvo nakon Australian opena. Đoković brani naslov pobjednika u Miamiju jer je u prošlosezonskom finalu bio bolji od Rafaela Nadala.

Đoković je prvi set odigrao fenomenalno i argentinskom tenisaču nije prepustio nijedan gem. Osvojio je Đoković 24 poena u prvom setu, Monaco čak 3 puta manje. Na pauzi između setova Argentinac je promijenio majicu i reket i zaigrao mnogo bolje. Počeo je lakše osvajati poene na svoj servis, a i konstantno je prijetio na servis Đokovića.

Prvi brejk u drugom setu napravio je Đoković u petom gemu, a Monaco je propustio 7 brejk lopti prije nego je napravio brejk u gemu u kojem je najbolji tenisač svijeta servirao za meč. Set je otišao u tie break u kojem su tenisači prvih 7 poena osvojili na svoj servis, a onda je Đoković napravio prvi mini break, propustio prvu meč loptu na svoj servis, ali je iskoristio drugu i plasirao se u 19. finale Mastersa u karijeri.

U finalu će Đoković igrati protiv Andyja Murraya kojem je Rafael Nadal predao meč bez borbe zbog bolova u lijevom koljenu. To će biti repriza finala Miamija iz 2009. godine kada je Murray pobijedio Đokovića 6:2 7:5. U prvom setu Andy je pomeo Novaka sa terena, u drugom gubio 5:2, ali je nanizao 5 gemova zaredom i osvojio tada treći Masters u karijeri. 

Bit će to 13. put da međusobno igraju ova dva tenisača, a uspješniji je Đoković koji se radovao nakon 7 mečeva. Ali kad bi se sreli u finalu nekog turnira, Murray je bio uspješniji. U četiri finala, Britanac je pobijedio tri puta, Đokovićeva jedina pobjeda je u prošlogodišnjem finalu Australian opena.

Ove sezone igrali su dva puta, u polufinalu prvog Grand slama sezone Đoković je nakon velike borbe izborio finale, a u polufinalu Dubaija Murray je pobijedio lako u dva seta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.