Đoković: Hrvatska nije autsajder, a Ćorić ima vrline šampiona

Foto: Facebook: Borna Ćorić

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija priprema se za okršaj sa Srbijom u Davis Cupu. Domaćine će predvoditi najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, koji se umjesto priča o tenisu bavi čudnovatim sistemom prodaje ulaznica. Naime, dvorana u Kraljevu može primiti 2967 gledatelja, ali organizator je u prodaju pustio svega 300 ulaznica. Đokovića je šokirala ta spoznaja te je zatražio od nadležnih službi u Srbiji da preispitaju taj slučaj. B92 javlja kako je policija već otvorila istragu, a dok se utvrđuju sve činjenice Đoković je ugostio hrvatske novinare s kojima je popričao o nadolazećem meču.

"Želim pomoći Borni koliko god mogu"

Hrvatska u dvoboj sa Srbijom ulazi kao potpuni autsajder. Bez Marina Čilića i Ivana Dodiga, Željko Krajan polaže sve nade u 18-godišnjeg tinejdžera Bornu Ćorića.

"On je najveća svjetska nada uz (Nicka) Kyrgiosa. Trenirao sam s Bornom prije nekoliko mjeseci, upoznali smo se, porazgovarali smo. Želim mu pomoći prijateljski koliko god mogu. Mogu se poistovjetiti s njim, jer je on u toj fazi probijanja u profesionalne vode. Svjestan sam kroz što prolazi. Vidim u njemu jednu zrelost. Izgubio je od Federera prilično uvjerljivo, ali gledao sam meč i za oko mi je zapeo njegov psihički pristup. Bio je optimističan, bodrio se cijelo vrijeme, nije htio dati previše respekta prema protivniku, naravno odnosio se s poštovanjem, ali nije htio pokleknuti. To su osobine i vrline koje se u ranoj fazi prepoznaju kod teniskog šampiona. On definitivno posjeduje te kvalitete", rekao je Đoković u intervjuu za HRT. 

"To što neće igrati Marin, Dodig ili Karlo ne znači da smo pobijedili"


Vođa srpske reprezentacije ne dopušta opuštanje pred meč s Hrvatskom.

"Cijelo vrijeme govorim ekipi da je Hrvatska konkurentna momčad i da nema prostora za podcjenjivanje. To što neće igrati Marin, Dodig ili Karlo ne znači da smo pobijedili", rekao je Đoković. 

"Radujemo se meču s Hrvatskom. Iako je možda odraz snaga, gledaju po rang listi, na našoj strani, Hrvatska nije autsajder", nadodao je za kraj Đoković.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.