Dodig i Martić prošli prvo kolo kvalifikacija za US Open, Pavić ispao

Foto: Hina

IVAN DODIG i Petra Martić prošli su prvu prepreku u kvalifikacijama US Opena, dok je Antu Pavića sa 6:4, 3:6, 6:3 pobijedio belgijski tenisač Kimmer Coppejans.

Ivan Dodig je sa 6:4, 6:1 svladao Talijana Mattea Violu, a Petra Martić je sa 6:1, 6:2 bila bolja od Argentinke Florencije Molinero. Martić, koja se pridružila Donni Vekić i Terezi Mrdeži, u 2. kolu će igrati protiv Kineskinje Zhang Shuai.

Martić je dominirala od prvog gema i za 55 minuta je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv 241. tenisačice svijeta. U drugom kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang koja je bila bolja od Amerikanke Jennifer Elie.

Martić, koja je na 139. mjestu WTA ljestvice i Zhang, koja se nalazi na 198. poziciji do sada nisu igrale međusobno. Martić je do sada četiri puta igrala u glavnom ždrijebu US Opena, a 2009. i 2011. je stigla do drugog kola. Posljednje tri godine nije dohvatila glavni turnir.

Dodig je također bio uvjerljiv. Za pobjedu protiv 201. tenisača svijeta trebao je 74 minute. U 2. kolu očekuje ga pobjednik susreta između Rusa Karena Kačanova i Australca Lukea Savillea. Dodig lovi šesti plasman u glavni ždrijeb US Opena. Do sada je najdalje stigao 2013. godine, do trećeg kola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.