Dnipro razbio Napoli, u gostima stradali Marseille i Udinese

ZAVRŠENO je treće kolo Europa lige. Velikih senzacija nije bilo, no uzbuđenja nije nedostajalo.

Ivan Strinić i Nikola Kalinić upisali su veliku pobjedu protiv Napolija i s maksimalnih devet bodova zasjeli na vrh skupine F. Fedetskiy i Mattheus zabili su za 2:0 na poluvremenu, u nastavku je Giuliano povisio, a Cavabi iz penala postavio konačni rezultat. Strinić je igrao od prve minute, a Kalinić ušao posljednjih pola sata.

U istoj skupini PSV se spasio domaćeg poraza protiv švedskog AIK-a i na kraju izvukao 1:1.

Branitelj naslova Atletico Madrid i dalje je stopostotan. Sa 2:1 na Vicente Calderonu slavili su protiv Academice. Diego Costa i Emre bili su strijelci za domaće, a Salim Cisse utješio je Portugalce golom za 2:1. U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je slavila 2:1 kod Hapoela u Tel-Avivu.

Lanjski finalist Athletic Bilbao nastavio je s razočaravajućim rezultatima u ovoj sezoni. Na gostovanju kod Lyona poraženi s 2:1. Dejan Lovren cijelu je utakmicu odradio u srcu domaće obrane. Golom Lisandra Lopeza u 54. minuti Francuzi su poveli, Gomez je izjednačio deset minuta prije kraja, a Briand u 86. ipak donio pobjedu Lyonu. U istoj skupini Sparta Prag s Manuelom Pamićem od prve minute porazila je izraelski Hapoel Ironi sa 3:1.

Liverpool je s minimalnih 1:0 na Anfieldu pobijedio Anži, a gol vrijedan tri boda zabio je Downing u 53. minuti utakmice. U napetoj skupini Redsi imaju šest bodova, a Anži četiri, kao i Udinese, koji je iznenađujuće lako pao kod Young Boysa sa 3:1. Junak pobjede Švicaraca bio je Argentinac Bobadilla koji je zabio hat-trick.  Švicarci imaju tri boda.

Velika večer njemačkih klubova

Tri njemačke momčadi imale su sjajnu večer. Borussija Moenchengladbach na svom je terenu sa 2:0 ispratila Marseille uz golove Daemsa i Mlape, prvi je zabio iz penala, a drugi dvije minute poslije ulaska s klupe u drugom poluvremenu.

Hannover je u dramatičnoj završnici ugrabio pobjedu kod Helsingborga. Gosti su vodili 1:0 do samog kraja utakmice. Šveđani su preko Alvara izjednačili u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali Ya Konan je u 93. zabio za 2:1.

Bayer Leverkusen je s visokih 4:0 slavio protiv Rapida u Beču.

Europa liga, 3. kolo:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.