Di Resta sljedeće sezone mijenja Schumachera: "Volio bih voziti za Mercedes"

ZBOG drugog najlošijeg starta u sezonu u prebogatoj i (pre)dugoj karijeri Formule, budućnost Michael Schumachera u Mercedesu više nije tako sigurna.

Najbolji u povijesti ovog sporta poslije pet utrka sezone 2012. ima samo dva boda, za razliku od svog momčadskog kolege Nice Rosberga, koji ih je dosad skupio 41. Odluči li se Schumi na novi i konačni odlazak u mirovinu, njegovo bi mjesto mogao zauzeti Paul di Resta:

"Naravno da je Paul na našem radaru. Napravio je fantastičan posao, dobar je momak, sjajan momčadski igrač i bio bi nesumnjivo jedan od vozača koje bismo gledali ako Michael odluči da ne želi nastaviti. Imamo visoko mišljenje o Paulu", izjavio je izvršni direktor Mercedesa Nick Fry.

Di Restu povijest veže s Mercedesom budući da je 2006. godine s njima osvojio F3 Euro seriju, dok je 2010. godine s njima trijumfirao na German Touring Car Championshipu.

"Volio bih voziti za njih. Imam puno prijatelja i veliku potporu u Mercedes-Benzu. Bio sam dio njihovog programa šest godina i vrlo sam im blizak i sada. Nikad ne reci nikad. Sada sam vozač Force Indije i usredotočen sam na to, ali u budućnosti želim pobjeđivati u utrkama i odluke ću donositi prema tome", kaže 26-godišnji Škot.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.