Del Bosque se predomislio: Nismo igrali loše protiv Hrvatske

ŠPANJOLSKI izbornik Vincente del Bosque promijenio je mišljenje - sad tvrdi da njegova momčad protiv Hrvatske igrala dobro. Kaže da se predomislio nakon što je pogledao snimku.

"Nismo igrali tako slabo protiv Hrvatske kako mi se činilo za vrijeme trajanja i neposredno nakon utakmice. Imali smo totalnu dominaciju u posjedu lopte, pucali prema golu 16 ili 17 puta, od čega sedam ili osam puta u okvir gola. Dominirali smo igrom češće i u duljim vremenskim razdobljima nego Hrvati. Nismo igrali slabo", rekao je Del Bosque za radio Marcu.

"Istina je da nam je bilo teže nego u prva dva nastupa, nakon kojih smo dobili dosta komplimenata. Bilo je dionica utakmice tijekom kojih smo i protiv Hrvatske bili daleko superiorniji sastav na travnjaku. Priznajem da smo imali problema s njihovim obrambenim pristupom koji je bio vrlo učinkovit. U obrani smo, međutim, i mi bili iznimno dobri. Ono što nam je najviše manjkalo, bila je dubina."

Kad je u pitanju sljedeći protivnik njegovih nogometaša na Europskom prvenstvu, Francuska Laurenta Blanca, Del Bosque je kazao:

"Svjesni smo da su Francuzi momčad na sličnoj kvalitativnoj razini našeg sastava, te da nas čeka teška utakmica. Francuzi su strašno napredovali od Svjetskog prvenstva prije dvije godine. Izbornik Blanc napravio je nekoliko funkcionalnih promjena. Nije mu bilo teško jer ima odlične igrače u Benzemi, Ben Arfi, Nasriju, Maloudi, Riberyju... Bit će to uistinu velika utakmica. Mi joj se radujemo. Imamo dosta vremena pripremiti se za nju i odabrati najbolju moguću postavu."

Utakmicu s Hrvatskom komentirao je i Fernando Torres.

"Hrvatski je izbornik vrlo inteligentno isplanirao igru natjeravši nas da igramo vrlo daleko od gola. Nismo imali lakoću odigravanja posljednjeg pasa kao što je to bio slučaj na našim prethodnim utakmicama. Kada su Hrvati napadali, činili su to s dvojicom napadača i ponovno imali dosta uspjeha, tj. prilika. Imali smo sreće da je Iker Casillas, kao i toliko puta dosad, opet bio fenomenalan na golu. Na kraju smo uspjeli zabiti gol iz iznimno kvalitetne akcije. Svejedno, Hrvati su protiv nas demonstrirali vrlo zanimljiv sustav igre. Očekivali smo tako nešto i dogodilo se. Srećom, kad imate nogometaše klase poput naših, uvijek ste sposobni pobijediti", rekao je napadač Španjolske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.