Del Bosque: Fabregas je inzistirao da puca pobjednički penal

VINCENTE DEL BOSQUE otkrio je da ga je Cesc Fabregas tražio da puca peti penal protiv Portugala koji je Španjolskoj donio finale Europskog prvenstva. Španjolska je treći put u četiri godine u finalu velikog natjecanja, a Del Bosque tvrdi da ga ne zanima tko će im biti protivnik.

"Portugal se bolje branio. Nismo stvarali puno prilika tako da je utakmica bila izjednačena", rekao je Del Bosque pa prokomentirao penale.

"Svih pet izvođača penala su se ponudili da pucaju zadnji. Fabregas mi je rekao da želi zabiti pobjednički jedanaesterac, a to su željeli i svi igrači. Sergio Ramos je znao da će se Rui Patricio baciti u stranu i zato je napravio ono što i Andrea Pirlo."

Koga želi u finalu?

"Drugo polufinale će biti sjajna utakmica. U finalu će biti spektakl, tko god prošao. Ne zanima me tko će nam biti protivnik."

Paulo Bento, trener Portugala, unatoč ispadanju nije imao što prigovoriti svojim igračima.

"Odigrali smo jako dobar turnir. Španjolska je bila bolja u produžecima, ali mi u 90 minuta. Da sam birao način na koji moramo izgubiti, izabrao bih ovaj jer odlazimo uzdignute glave", rekao je Bento.

Portugalski trener je nakon toga prokomentirao penale.

"Peti izvođač je trebao biti Ronaldo. Odlučili smo da će pucati Moutinho, Pepe, Nani, Alves i nakon toga Ronaldo. Da je bilo 4:4 i Ronaldo pucao zadnji penal, sad bi sve bilo drugačije. Ne žalim ni zbog čega."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.