Čilić u trećem četvrtfinalu u New Yorku: "Ne planiram se na tome zaustaviti"

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ izborio je četvrtfinale US Opena pobjedom 5:7, 7:6(3), 6:4, 3:6, 6:3 protiv Francuza Gillesa Simona.

"Drugi put u karijeri sam povezao dva četvrtfinala na Grand Slamovima nakon US Opena 2009. i Australije 2010. godine tako da sam presretan. Treće četvrtfinale... Prva dva sam izgubio, a valjda će sada biti treća sreća. Ne planiram se zaustaviti na četvrtfinalu. Konstantan sam i mislim da kad imam dobar dan na servisu mogu pobijediti sve", rekao je Čilić nakon prve pobjede u petom međusobnom okršaju sa Simonom.

"Bilo je nezgodno, Simona nikad nisam pobijedio u karijeri i imam razloga zašto slaviti. Izgleda da nas dvojica ne možemo bez odlučujućeg seta, bilo na tri, bilo na pet setova. Odlično sam odigrao peti set u kojem nije bilo sunca i bilo je lakše igrati."

"Berdych nije nepobjediv"

Slijedi meč s Berdychom, kojeg je ove godine pobijedio na Wimbledonu, a od kojeg je doživio poraz u finalu Rotterdama.

"Igrat ću ponovno protiv Berdycha. U posljednjem meču na Wimbledonu sam ga pobijedio. Bit će drugačiji meč od ovog, igrat će se drugačije, bit će puno kraćih poena. Berdych nije nepobjediv."

Čilić je, ponovno, sjajno servirao, pogotovo u petom setu. Odservirao je 23 asa uz četiri dvostruke pogreške, a na prvi servis je osvojio 81 posto poena.

"Servis je dosta dobro funkcionirao, imao sam osjećaj da sam koristio sve moguće servise, varirao. Mislim da mi je servis najviše pomogao u posljednjem setu. U prva četiri seta je bilo dosta izmjena s osnovne crte."

Je li nakon četiri sata i 17 minuta borbe ostalo energije za Berdycha?

"Imam dovoljno energije za četvrtfinale iako sam odigrao težak meč u teškim uvjetima. Imam dan odmora i bit ću spreman za Berdych i četvrtfinale u koje ću ući s puno elana i želje."

Meč Čilića i Berdycha na programu je u četvrtak. Pobjednik će na boljeg iz okršaja Rogera Federera i Gaela Monfilsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.