Čilić se osvetio Dolgopolovu i ušao u finale Umaga!

MARIN ČILIĆ se plasirao u finale Umaga! U drugom polufinalu naš prvi tenisač u reprizi lanjske završnice svladao je Ukrajinca Alexandra Dolgopolova 7:5, 6:2. U finalu će igrati protiv Španjolca Granollersa, koji je u prvom polufinalu bio bolji od svog sunarodnjaka Fernanda Verdasca.

> Marcel Granollers prvi finalist Umaga!

> Unikatni Španjolac kojeg niste očekivali u finalu: "Djecu sigurno ne bih učio ovakav backhand"

Drugi nositelj Dolgopolov neće obraniti titulu, a Čilić će pokušati postati prvi Hrvat s osvojenim Umagom još od prvog izdanja, kada je Goran Prpić u finalu svladao Gorana Ivaniševića.

Ludi prvi set Čilić je otvorio bez problema na svom servisu, baš kao i Dolgopolov. Međutim, kod 15:40 u idućem Marinovom servis-gemu Ukrajinac koristi prvu priliku i stiže do breaka te zatim bez izgubljenog poena na svom servisu dolazi do 3:1.

Uraganski start Ukrajinca u prvom...

Otvorio je Dolgopolov u strahovitom ritmu meč, ali nakon toga se Čilić pribrao i uz male poteškoće zaustavio uraganski početak Ukrajinca. Štoviše, u idućem gemu stiže ekspresno do 0:40, te uz ponešto sreće vraća izgubljeni servis nakon što je Dolgopolov stigao do 30:40 i uspijeva povesti 4:3. Dolgopolov poravnava na 4:4 te zatim oduzima servis Marinu i dobiva priliku za servis za meč.

Kod 15:40 Dolgopolov je izvukao 15:40 i došao do izjednačenja, a zatim i dvostrukom pogreškom ponudio Marinu novu break-priliku koju ovaj koristi i stiže do 5:5. Razbijeno je u idućem gemu djelovao Dolgopolov pa Marin lakoćom dolazi do prednosti do 6:5, da bi novim breakom zaključio prvi set i stekao ogromnu injekciju samopouzdanja.

...i raspad sistema u drugom setu

Maratonski prvi gem drugog seta pripao je Čiliću da bi onda uslijedila "otimačina" - bez izgubljenog poena oduzeo je servis Ukrajincu, a onda i potvrdio break za visokih 7:5, 3:0. I pri tom rezultatu Čilić je mogao brejknuti Dolgopolova, ali uspio se je lanjski pobjednik Umaga izvući. Samo nakratko, jer Čilić je radio ono što je morao (držao svoj servis) sve do 5:2 kada se Dolgopolov sasvim raspao, a Marin novim breakom odjurio u finale.

Dolgopolov sa svoje 34 neprisiljene pogreške (naspram Čilićevih 11) nije imao baš nikakve šanse...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.