Čilić nakon pet setova i više od četiri sata borbe u četvrtfinalu US Opena!

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ izborio je četvrtfinale US Opena pobjedom 5:7, 7:6(3), 6:4, 3:6, 6:3 protiv Francuza Gillesa Simona.

> Čilić u trećem četvrtfinalu US Openu: "Ne planiram se na tome zaustaviti"

Loše je hrvatski tenisač otvorio meč i već u trećem gemu izgubio svoj servis, ali vratio je break već u sljedećem gemu. Ipak, kod 5:5 Francuz je još jednom uzeo Čilićev servis i zatim iskoristio treću set-loptu za vodstvo u setovima.

U drugom setu igrao se tie-break budući da Simon nije imao break-lopti, a da je Čilić propustio tri vezane u drugom gemu. Poveo je Marin 3:0 u 13. igri i rutinski izjednačio na 1:1.

Simona je u trećem setu Čilić slomio kod 4:4 kada je iskoristio prvu break-loptu u setu, ali je Simon dobio četvrti set nakon što je iskoristio svoju priliku za break u četvrtom gemu.

Već u prvom gemu odlučujućeg seta Francuz je imao break-loptu, ali 14. nositelj ju je spasio. U sljedećem gemu Francuz se suočio s break-loptom, no i on je zadržao servis. Breakova nije bilo sve do 4:3 kada je Čilić stigao do 15-40 i odmah iskoristio prvu priliku za break. Zatim je sigurno odservirao i nakon četiri sata i 17 minuta izborio treće četvrtfinale US Opena.

Odservirao je Čilić 23 asa uz četiri dvostruke pogreške, a na prvi servis je osvojio 81 posto poena i konačno u petom međusobnom okršaju pobijedio Simona.

U četvrtfinalu ga čeka Čeh Tomaš Berdych, sedmi tenisač svijeta koji je s 3:0 pobijedio Austrijanca Dominica Thiema. Protiv Berdycha Čilić ima omjer 3:5, a ove godine su odigrali dva meča. Čeh je slavio u finalu Rotterdama sa 6:4, 6:2, a Čilić u trećem kolu Wimbledona sa 7:6, 6:4, 7:6.

U drugom četvrtfinalu iz ovog dijela ždrijeba igrat će Roger Federer i Gael Monfils.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.