Čileanci najavili proboj u četvrtfinale SP-a: Idemo pobijediti Hrvatsku!

Foto: Screenshot; Youtube

HRVATSKA U-20 reprezentacija igrat će protiv Čilea u osmini finala Svjetskog prvenstva koje se održava u Turskoj. I dok su mladi Hrvati prošli u drugi krug natjecanja kao prvoplasirana momčad iz skupine F, Čile se plasirao među 16 najboljih kao drugoplasirana reprezentacija skupine E. Momčad Marija Salasa izgubila je od Iraka 2:1.

"Za početak, htio sam odmoriti neke igrače. Htio sam da oni igrači koji ne igraju često pokažu što znaju protiv Iraka. Nažalost, nismo pobijedili. Odabrali smo teži put", rekao je u uvodu čileanski izbornik.

"Kockali smo se, pogriješili i izgubili. Naravno, podbacili smo, ali vjerujte mi kad vam kažem da sam vidio i neke pozitivne stvari na terenu", rekao je Salas, koji se sada okreće susretu protiv Hrvatske.

"Mi smo spremni i puni energije. Ovaj poraz protiv Iraka boli, ali moramo se brzo oporaviti i pobijediti Hrvate. O njima ne znam previše, nisam ih gledao, ali vjerujem da su naši skauti odradili dobar posao", rekao je Salas.

Hrvatska se može nositi s neugodnim Čileancima

Čile je do sada na prvenstvu pobijedio Egipat s 2:1, remizirao protiv Engleske 1:1 i izgubio od Iraka. Ekipa im je sastavljena većinom od igrača iz domaćeg prvenstva, a tek četvorica za kruh zarađuju izvan Čilea. To su napadač Angelo Henriquez koji igra za Wigan, veznjak Cristian Cuevas iz Chelseaja, Bryan Rabello koji nastupa za B momčad Seville (on neće konkurirati za utakmicu protiv Hrvatske zbog žutih kartona), a svakako najzanimljiviji je Christian Bravo koji će od sljedeće sezone igrati na posudbi u Interu iz Zaprešića.

Inače, Hrvatska protiv Čilea igra 3. srpnja u Bursi, a pobjednik iz ovog dvoboja u četvrtfinalu se križa s pobjednikom iz utakmice između Portugala i Gane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.