Brazilce pobijedio Brazilac: Novi Pele potpuno nevidljiv pored Dos Santosa



GIOVANI DOS SANTOS, veznjak Meksika i Tottenhama na "vječnoj" posudbi i sin brazilskog nogometaša Zizinha, bio je ključni čovjek pobjede Meksikanaca nad Brazilcima 2:0 u američkom Arlingtonu.

Brazilcima je po načelu "tko će kome..." presudio upravo njihov Dos Santos, koji je zabio gol i izborio penal i općenito briljirao na utakmici i potpuno u drugi plan bacio Neymara, koji je predvodio napad Brazilaca.

Meksiko se od početka susreta postavio hrabro, a zahvaljujući Dos Santosu poveli su u 22. minuti. Omaleni napadač primio je loptu od Barrere na lijevoj strani unutar kaznenog prostora Brazila, te sjajnim udarcem pored braniča Danila prebacio vratara "selecaa" Rafaela i pogodio suprotni kut za 1:0.

Desetak minuta kasnije razigrani Dos Santos iskoristio je neopreznost brazilskih braniča koji su oklijevali s izbijanjem lopte iz svog šesnaesterca. U dvoboju s Juanom, Dos Santos je prije njega stigao do lopte, a branič "carioca" srušio ga je na par metara od gola Brazila.

Sudac je odmah pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez Chicharito. Iako je Rafael pročitao njegovu namjeru, lopta koja je po zemlji išla u desni kut bila mu je neuhvatljiva.


U nastavku je izbornik domaćina Svjetskog prvenstva 2014. godine, Mano Menezes, napad pojačao uvođenjem Pata, no i tada su opasniji bili Meksikanci koji su prijetili iz kontranapada. Kako je utakmica išla prema kraju, Thiago Silva i Marcelo su svoje frustracije zbog negativnog rezultata iskazali i nekim grubim startovima, pa je sudac u ovoj prijateljskoj utakmici bio prisiljen pokazivati žute kartone.

Neymar, po mnogima najveći talent svjetskog nogometa, bio je potpuno nevidljiv na utakmici

Prijateljska utakmica:

Meksiko - Brazil 2:0 (Dos Santos 22, Chicharito 33-11m)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.