Borba za najboljeg igrača Eura: Pirlo, Xabi, Pique ili Balotelli



STATISTIKA kaže kako je Xavi Hernandez najaktivniji veznjak na Europskom prvenstvu sa čak 533 dodavanja i 85 posto uspješnosti. Slijede Xabi Alonso sa 499 dodavanja i 83 posto uspješnosti te Andrea Pirlo s 459 dodavanja i 77 posto uspješnosti. Prvih pet zatvaraju Sergio Busquets te Bastian Schweinsteiger.

> Žal ili olakšanje: Finalisti Eura nisu nadigrali Hrvatsku

> Balotelli izbacio Njemačku: Italija u finalu Eura!

> Galerija dana: Skidali se Balotelli i Cassano, "skidao" je i Gigi Buffon

> Prandelli poručio Španjolcima: Računajte na nas!

> Prandellijevi "živi mrtvaci" podebljali gubitnički mentalitet Jogijeve Bayern-generacije

> Nijemci opleli po sucu i Lowu: "Jogi, gdje su sad tvoje zlatne ruke?!"

> Del Bosque uoči finala: Ne žalim što se nismo dogovorili s Hrvatskom i izbacili Italiju


Najbolji hrvatski igrač u tom pogledu je Darijo Srna sa 182 dodavanja odnosno 69 posto uspješnosti, dok je Luka Modrić dva mjesta niže. Po broju točnih dodavanja prvi je također Xavi Hernandez, a Modrić je na slabom 70. mjestu s njih 125. Interesantno, više točnih playmakera hrvatske reprezentacije imao je i Gianluigi Buffon.

Uefa Castrol Index: Modrić nakon Schildenfelda i Jelavića najlošiji igrač Hrvatske

Na Uefinim stranicama egzistira i tzv. Castrol Index gdje se mjeri svaki sprint igrača, dodavanja, udarac, odnosno cjelokupan utjecaj na igru momčadi. U tom sustavu najbolje ocijenjeni igrač Eura je Cristiano Ronaldo s ocjenom 9.65, drugi je Pepe, a treći Gerrard Pique. Xabi Alonso je četvrti s ocjenom 9.48, Balotelli šesti, a Pirlo s 8.84 na 21. mjestu. Najbolje ocijenjeni hrvatski igrač je Mario Mandžukić s 7.93, drugi je Pletikosa, a treći Ivan Rakitić.

Najslabije ocijenjeni standardni igrač Bilićeve momčadi je Gordon Schildenfeld s ocjenom 6.36, a slijede Nikica Jelavić i Luka Modrić koji je za tri nastupa dobio slabih 6.69. Titulu najboljeg asistenta na prvenstvu drže Aršavin, Silva, Gerrard i Mesut Ozil s tri dodavanja za gol. Slijede Pirlo, Nani i Schweini s dvije, a jedini hrvatski igrači s asistencijom su Perišić i Strinić. Na koncu najviše udaraca u okvir gola uputili su Ronaldo, Balotelli, Iniesta i Benzema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.