Bolji rezultat od dojma: Blijedi Hajduk se s minimalnim zaostatkom vraća u Split

Foto: Hina, Index

U PRVOM susretu drugog pretkola Europske lige nogometaši Hajduka su u Kopru poraženi od istoimenog slovenskog prvoligaša 2:3 (1:3).

Golove za slovenski sastav zabili su Denis Halilovič (7.) i Amar Rahmanović (17., 41.), dok su strijelci za Hajduk bili Goran Milović (29.) i Zoran Nižić (90.). 
 
Jako čudnu utakmicu su odigrali nogometaši Kopera i Hajduka. Čak četiri gola, dva na svakoj strani, pala su nakon ubačaja iz kornera, a konačan dojam, nakon pogledane utakmice je da Hajduk može itekako biti zadovoljan krajnjim rezultatom.
 
Najgore ''bijelo'' poluvrijeme u posljednje vrijeme
 
Bijeli su prvih 45 minuta bili neprepoznatljivi. Prosječni slovenski ligaš održao im je pravu lekciju iz modernog nogometa, puštajući ih da naoko kombiniraju, da bi ih kažnjavao brzim kontrama i polukontrama, koristeći činjenicu da je obrana Splićana odigrala očajnu utakmicu.
Nakon početne jako dobre šanse Maglice, koji je sa svega pet metara zapucao loptu u blok, Slovenci zabijaju dva gola na isti način. Nakon kornera obrana Bijelih i vratar Kalinić spavaju i najprije Halilovič, a onda Rahmanović zabijaju za 2:0.
 
Obrana očajna, vezni red se nije pojavio na utakmici
 
Hajduk je u tim trenucima djelovao izgubljeno. Vezni red nije postojao. Stožerni igrači trenera Burića previše su silovali loptu, pokušavali su solo akcijama napraviti nešto, no sve je to bilo jako loše. Posebno neprepoznatljiv bio je mladi Balić, kojeg je Burić već na odmoru zamijenio Kišem.
Kakvu takvu nadu Bijelima u 29. minuti dao je Milović, koji se iskupio kod grešaka u obrani zabivši nakon kornera. Međutim, umjesto da je taj gol dao igračima u bijelom injekciju samopouzdanja, dogodilo se posve suprotno. Koper je krenuo u jednu polukontru, obrana Hajduka se izgubila i Rahmanović nakon prave malonogometne akcije zabija sa pet metara.
 
Gol Nižića može biti zlata vrijedan
 
U prvom dijelu gledali smo negledljivog Hajduka, u nastavku, sve do deset minuta pred kraj, gledali smo negledljiv nogomet. Nogometaši Kopera kao da su bili zadovoljni postignutim i čekali su kraj, a Hajduk je i dalje bezidejno napadao. Ipak, ulaskom Malokua i s nešto agilnijim Vlašićem, Hajduk je u posljednjih deset minuta vršio stalni pritisak, što mu se na kraju i isplatilo jer je u sudačkoj nadoknadi, ponovno iz kornera zabio Nižić.
 
Uzvrat se igra 23. srpnja na Poljudu.
 

SASTAVI:

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.