Arteme 2, povedi nas: Hajduk doveo mladog ukrajinskog ofenzivca Radčenka

Foto: hajduk.hr

ARTEM RADČENKO 20-godišnjak koji igra na krilima ili iza napadača i bivši U19 reprezentativac Ukrajine, potpisao je trogodišnji ugovor s Hajdukom.

Mladića koji je ove sezone pet puta nastupio u prvoj momčadi Metalista iz Kharkiva (6. momčadi ukrajinske lige) i devet puta ušao s klupe, dok je većinom igrao za rezerve, Hajduku je preporučio njegov imenjak i sunarodnjak Milevski.

Kao i ostala Hajdukova pojačanja i prinove, Radčenko na početak priprema u lipnju dolazi bez odštete, zato što klub koji je posljednjih desetak godina u ukrajinskom nogometu bio odmah iza Šahtara i Dinama, trese teška financijska kriza, pa plaće kasne, a igrači dobivaju slobodne papire.

Niski Radčenko (1.67 m) nedvojbeno je nadaren i brz, bio je u Hajduku na probi u ožujku, kada mu je ponuđen ugovor, ali se odlučio za odlazak na probu u Fenerbahče, gdje nije prošao. Nakon što je bez traga odradio kratku gažu u Hoverli Užgorod, koja se bori za opstanak u ukrajinskoj prvoj ligi, vratio se u Hajduk.

Ali, konkurira za mjesta u momčadi na kojima Hajduk već ima i previše igrača, tako da mu slijedi veliko dokazivanje.

U ime Hajduka, ugovor s njim je potpisao je sportski direktor Goran Vučević, a tom prilikom Radčenko je odverglao standardno:


"Sretan sam zbog dolaska u Hajduk. Znam da dolazim u veliki klub. Bit će to veliki izazov za mene i vjerujem da ću opravdati povjerenje. Imao sam i druge opcije za nastavak karijere, ali odlučio sam se za Hajduk jer se radi o velikom klubu o kojem sam čuo sve najbolje."

Osim što nije prvi Artem, nije ni prvi Radčenko u Hajduku, jer u sezoni 2001/02, za Bile je nastupao ruski napadač Dmitrij, nekadašnji reprezentativac SSSR-a i Rusije, koji je igrao na SP 1994. Za Hajduk je odigrao 17 utakmica i postigao četiri gola, ali je otišao prije kraja sezone, nezadovoljan što su tadašnjem treneru Biliću ispred njega bili Erceg, Deranja, Bošnjak i Bule.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.