Alilović i krila slomili nezgodni Tunis

Foto: Dario Dalmacija iz Dohe, Hina

HRVATSKI rukometaši su u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Kataru slavili protiv Tunisa 28:25. Bila je to jako teška utakmica u kojoj je protivnik igrao čvrsto i agresivno, a preko svojeg najboljeg igrača Bannoura, držao je priključak gotovo cijelu utakmicu.
 
Ipak, sjajni Štrlek i Čupić uz fantastičnog Alilovića osigurali su nova dva boda.
 
Sutra je dan odmora, a u ponedjeljak Hrvatska igra protiv Irana.
 
Nikad s Tunisom nije bilo lako hrvatskim rukometašima. Sjećamo se svi muke i sedmeraca na Islandu 1995. te tuče na OI igrama u Londonu kad je Hrvatska jedva slavila.
 
S Tunisom uvijek ista priča, teško, grubo i neizvjesno
 
Danas slična utakmica, a premda se to i očekivalo, bilo je užasno teško. Tribine su bile prepune tuniških navijača, koji su igrali kao u transu. Hrvatska je bolja reprezentacija, no Tunis je igrao čvrsto, agresivno te je u prvom dijelu imao fantastičnog Bannoura, koji je u prvih 30 minuta zabio sedam golova od tuniških 13 uz fantastičan postotak šuta (sedam od devet).
 
Hrvatska je počela odlično. Imali smo 6:2, no krizu u igri Hrvatske Tunižani koriste i rade seriju 4:0. Do kraja prvih 30 minuta igra se gol za gol, a Štrlek zabija sa zvukom sirene za 14:13 na poluvremenu.
 
Nastavak je bio repriza prvog poluvremena. Hrvatska je krenula odlično i imala je stalnu prednost od tri do četiri razlike. Najbitnije je bilo da je naša obrana zaustavila paklenog Bannoura, koji je u nastavku bio potpuno zaustavljen. Međutim, gdje je stao Bannour, nastavio je Sanai.

Alilović, Štrlek i Čupić, junaci pobjede
 
Za njegove šuteve iz daljine hrvatska obrana nije imala lijeka i Tunis je bio za vratom Hrvatskoj.
Ipak, kad je najviše trebalo proradili su Mirko Alilović, koji je dovodio do ludila igrače Tunisa te Čupić i Manuel Štrlek, koji su kombinirano zabili čak 15 golova uz fantastičan postotak šuta i Hrvatska je mirno privela utakmicu kraju.
 

 

 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.