Putem besplatne aplikacije može se provjeriti učinkovitost i ukupan trošak uređaja

Foto: Shutterstock/Press

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ENERGETSKI institut Hrvoje Požar predstavio je u ponedjeljak rezultate projekta LABEL2020 u vidu materijala i alata koji su kreirani za građane kako bi se lakše snašli u promjenama vezanim za izmjenu energetskih oznaka kućanskih uređaja, ali i pronašli niz savjeta za uštedu energije.

Tim povodom predstavljena je brošura s oko 100 savjeta za uštedu energije i besplatna aplikacija, uz pomoć koje se mogu usporediti kućanski uređaji, njihova učinkovitost i ukupni troškovi u životnom vijeku uređaja. S porastom cijena električne energije, sve je važniji stupanj energetske učinkovitosti kućanskih uređaja.

Zbog velike potrošnje električne energije, najjeftiniji uređaj dugoročno vas može koštati više od skuplje alternative. Bilo da je riječ o hladnjaku, perilici ili televizoru, kupovina kućanskih uređaja redovito predstavlja pravu gnjavažu. U moru sličnih proizvoda teško je odabrati najbolji, najučinkovitiji ili pak najjeftiniji. 

Provjera energetske učinkovitosti prilikom kupnje uređaja

Kojem god od kriterija da dajete prednost - bilo kvaliteti, energetskoj učinkovitosti ili cijeni, sada savjet možete potražiti na besplatnoj web aplikaciji LABEL 2020 provjera učinkovitosti uređaja.

Pri kupnji novog uređaja putem aplikacije možete provjeriti energetsku učinkovitost uređaja i njegov ukupni trošak. Skeniranjem QR koda s energetske oznake proizvoda ili upisivanjem proizvođača i modela proizvoda saznat ćete koliko je uređaj zapravo ekonomičan i usporediti ga s drugim proizvodima na tržištu, uzimajući pritom u obzir i učestalost upotrebe i očekivani vijek trajanja proizvoda.

U aplikaciji možete uspoređivati hladnjake i zamrzivače, rashladne vitrine, rashladne ormare, perilice rublja, kombinirane perilice sušilice, perilice posuđa, izvore svjetlosti, televizore i elektroničke zaslone te rashladne uređaje s funkcijom izravne prodaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.