Prema dizajnerima, ove boje sofa bit će hit u 2025. godini

Foto: Shutterstock/ikea.com/emmezeta.hr/bonami.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BIRANJE boje sofe može biti pravi izazov, pogotovo kada pokušavate uskladiti modne trendove s klasičnim izborima. S obzirom na to da je sofa velik i važan komad u dnevnoj sobi, boja koju odaberete može uvelike utjecati na izgled cijelog prostora. Zato je dobro iskoristiti ovu priliku da izrazite svoj osobni stil.

Ako želite biti u toku s najnovijim trendovima, evo koje boje sofa dizajneri predviđaju da će dominirati 2025. godine.

Smeđa

Emmezeta Dave 120 dvosjed s ležajem, 469.99 eura

Zemljani tonovi, kao što je smeđa, često su bili zanemareni, ali se očekuje da će čokoladno smeđa postati glavna boja za sofe u 2025. godini. Ova umirujuća nijansa odlično ide uz minimalističke interijere, a također se lako kombinira s raznim drugim bojama.

Prema Hughu Metcalfu, uredniku Livingetca, smeđa postaje zanimljiv trend za sofe, naročito nakon što smo se oprostili od starih, manje privlačnih nijansi smeđe. Ovaj put, fokus je na teksturiranim tkaninama koje daju dubinu i luksuz smeđim sofama umjesto na materijalima poput kože.

Bordo

Dizajnerica interijera Malak Bellajdel predviđa da će u budućnosti sofe u dubljim, bogatijim tonovima dragulja postati popularne. Ona ističe da ove boje imaju umirujući učinak i dodaju luksuzan i sofisticiran izgled prostoru.

Dizajnerice Jen i Mar iz Interior Foxa kažu da je važno odabrati pravu nijansu crvene kako biste izbjegli "božićni izgled". Preporučuju prigušene nijanse poput bordo boje.

Svijetlo zelena

Ikea, Peterosjed, počivaljke/Gunnared svijetlo zelena / metalna, 1149 eura

Zelena boja je popularna zbog umirujućeg učinka i sposobnosti da poveže unutarnji i vanjski prostor. Bilo da se radi o vazi s biljem, prirodnim teksturama ili zelenom kauču, zelena u svim nijansama, od maslinaste do mente, već je neko vrijeme u trendu i još uvijek je aktualna.

Tamnoplava

Ikea, Kutna sofa na razvlačenje, Kilanda tamno plava, 699 eura

Plava boja već dugo je omiljeni izbor za dnevne sobe, posebno za sofe, zbog svojih umirujućih i spokojnih svojstava. Tamnoplava je posebno cijenjena jer stvara miran i opuštajući ugođaj u dnevnom boravku.

Dizajnerica Zhuoer Wang kaže da plavi tonovi pomažu u smirivanju, osobito kada se kombiniraju s bijelom ili neutralnom pozadinom. U budućnosti, očekuje se da će intenzivnija tamnoplava boja postati trend, dok će manje zasićene, sivkaste nijanse biti manje popularne.

Krem 

Bonami, Sofa Leon, 1149 eura

Krem boja za sofe postala je popularna prije nekoliko godina zahvaljujući bukle tkanini i i dalje je u trendu. Ova boja daje življi izgled od bijele i ostaje neutralna baza koja se lako kombinira s različitim dekorativnim elementima. Dizajner interijera Phillip Thomas vjeruje da će krem sofe, koje možete obogatiti s prekrasnim jastučićima i ukrasima, ostati popularne i 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.