Postoje objektivno najbolje ručke za kuhinjske elemente

Foto: pevex.hr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UREĐUJUĆI kuhinju, mnogi puno pozornosti posvećuju materijalima za radnu ploču i osvjetljenju, a o ručkama mnogi niti ne razmišljanju. No, prava ručka može stvoriti određeni vizualni dojam i posve izmijeniti izgled prostora, kao i učiniti ga više ili manje funkcionalnim. Odabirom nečeg malenog poput ručkice možete značajno utjecati na to kako koristite kuhinju.

Ručke bi trebale biti ergonomske

"Smisao oblika ručke i njezine praktičnosti ovisi o korisniku", rekla je Julia Mack, osnivačica Julia Mack Designa, za Livingtec. Smatra kako je najbolje koristiti veće, linearne ručke, što je posebno korisno u domovima u kojima kuhinju koriste djeca i stariji: "Lakše ih je uhvatiti, smanjujući male neugodnosti i moguće veće nezgode."

Linearne ručke izgledaju elegantno, a zbog svoje veličine odlično funkcioniraju na vrlo velikim vratima, primjerice poput onih na ostavama ili na ormarićima. Ariel Bleich, osnivačica Ariel Bleich Design, kaže: "Lakše ih je držati. Na kuhinjskim ormarićima volim kombinirati gumbe i ručke kako bih hardveru dala suptilniji, a raznovrsniji izgled."

"Imajte na umu da je ručka koja ima pristup s vrha i dna, bez izbočenih krajeva koji bi se mogli zapeti za odjeću, najbolja", kaže Laura Williams, osnivačica ATX Interior Design. Smatra kako su vertikalno postavljene ručke za velika vrata najpraktičnija opcija

Pronašli smo ručke za različite potrebe

Pretražili smo trgovine u potrazi za praktičnim ručkama za kuhinju. U Pevexu su nam se učinile zanimljive jednostavne ručke od zamaka. Prve su širine 2, a druge 3 cm. Osim u kuhinju, obje ćete se odlično uklopiti i u uredski prostor.

Ručka za namještaj, Pevex, 2.51 euro
Ručka za namještaj, Pevex, 3.30 eura

Ove jednostavne čelične ručke dostupne su u tri boje: crnoj, srebrnoj i zlatnoj. Možete odabrati i odgovarajuću veličinu prema razmaku rupa na vašim elementima, a na raspolaganju vam je ukupno 6 opcija.

Čelične ručke za elemente, 2, 5, 10 ili 25 komada, Amazon, od 7.99 eura
Ručke za elemente, 2, 6, 12 ili 24 komada, Amazon, od 5.59 eura

Ove jednostavne zaobljene ručke rađene su od cinka, a dolaze u boji nikla. Dostupne su u pakiranjima od 6 ili 10 komada, te možete birati između četiri moguća razmaka rupica.

Komplet ručki za elemente, 6 ili 10 komada, Amazon, od 14.19 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.