Pločice iz kuhinje bivšeg doma Diane Keaton sada su najnoviji trend

Foto: Profimedia/reserved.com/zarahome.com/hm.com/bauhaus.hr/fero-term.hr/credo-centar.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLUMICA Diane Keaton tijekom svojeg života posjedovala je brojne nekretnine, uključujući jednu u Bel Airu. Dizajner interijera Stephen Shadley, koji je surađivao s njom na uređenju ove rezidencije, otkrio je na Instagramu da se Diane u ovom domu odlučila udaljiti od crnih, sivih i neutralnih nijansi. Posebno živopisne pločice odabrala je za kuhinju.

"Nakon što smo dizajnirali kuhinjski pult i obložili ga smeđim pločicama Malibu po mjeri, Diane je zaključila da bi pločice ipak trebale biti vintage kalifornijske. Proveli smo mjesece tražeći dovoljno materijala, čak smo pretraživali eBay i kupovali stare stolove s pločicama kako bismo ih rastavili", istaknuo je on. Na koncu, njezina kuhinja ispala je sve samo ne obična. 

Trenutačno su u trendu pločice inspirirane marokanskim stilom

Portal Homes & Gardens razgovarao je s Bernardom Otulakowskijem, izvršnim direktorom SieMatice, njemačke tvrtke specijalizirane za dizajn luksuznih kuhinja i kuhinjskog namještaja. On navodi da su trenutačno u trendu kuhinjske pločice inspirirane marokanskim stilom ili Talavera pločice, poznate i kao ručno oslikane meksičke pločice.

"Kuhinje mogu biti prilično užurbana mjesta pa ako dodajete velike količine uzoraka, pokušajte ih uravnotežiti s jednakom količinom jednobojnih površina", savjetuje Bernard svima onima koji se odluče unijeti ovakve pločice u svoju kuhinju. 

Prilikom planiranja palete boja, razmotrite veličinu prostorije, dizajn i podove. Velike kuhinje mogu podnijeti hrabre izbore boja. "Budite odvažni, ali ne i panični s bojama", savjetuje dizajnerica Kit Kemp.

"Naprimjer, previše crvene može iscrpiti pa je potrebno ublažiti je kremastom nijansom", dodaje ona. Za one koji preferiraju suptilniji pristup bojama u prostoru, savjetuje da odaberu jednu naglašenu nijansu koja će se istaknuti i dati karakter prostoru.

Evo kako još unijeti boju u svoju kuhinju

Ako i vi želite unijeti boje i uzorke u svoju kuhinju, to ne mora biti drastičan ili skup pothvat. Možete odabrati pločice u boji ili s uzorkom za oblaganje zida između kuhinjskih elemenata ili dodati boju kroz posuđe te dekorativne elemente.

Zidna pločica Candy Decor Ecru, Bauhaus, 32.52 eura za karton
Zidna pločica retro dizajna, Fero-Term, 22.56 eura/m2
Pločice World Parks Vives, Credo Centar, cijena na upit
Tanjur, H&M, 7.99 eura
Vrč, H&M, 29.99 eura
Mlinac za papar, Zara Home, 49.99 eura
Šalica, Reserved, cijena na sniženju je 4.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.