Ovaj telefon obara s nogu svojim dizajnom: "Predivan"

Foto: hmd.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVAJ telefon u posljednje vrijeme iskače gotovo posvuda, od društvenih mreža do tech portala. Iako u današnje vrijeme stalno izlaze novi mobiteli i teško je istaknuti se, čini se da je ovom telefonu to pošlo za rukom zahvaljujući upečatljivoj boji i dizajnu, ali i mogućnošću lakog popravka. 

Riječ je o HMD Skyline pametnom telefonu, jednom od prvih telefona koje je tvrtka HMD izradila pod vlastitim imenom, dok je do sada bila poznatija po proizvodnji Nokia telefona. Tek prošle godine najavili su izradu vlastitih telefona - Pulse je bio prvi model, dok je Skyline sada drugi.

"Prekrasan"

Digital Trends ovaj telefon opisuje kao "prekrasan". Dodaju da je što se tiče dizajna posudio mnogo toga od modela Nokia Lumia 920. Ističu da se HMD Skyline izdvaja svojim četvrtastim kutovima, blagim zakrivljenjima i blago uzdignutim ekranom, što ga prema njima čini jedinstvenim među telefonima danas dostupnim na tržištu.

Također napominju da boja Neon Pink privlači puno pažnje. No, u recenziji su istaknuli i neke nedostatke, kao što su softverske neobičnosti primijećene tijekom testiranja, preosjetljiv senzor otiska prsta, te razočaranje zbog toga što uređaj nije imao značajke za digitalnu detoksikaciju pri lansiranju.

GSMArena u svojoj recenziji naglašava da bi HMD Skyline mogao biti prvi veliki uspjeh tvrtke u post-Nokia eri. Njih dizajn podsjeća na Nokia N9, no smatraju da telefon donosi nekoliko jedinstvenih značajki zbog kojih se ističe u gomili.

Pod tim misle i na jednostavnost popravka. Naime, dovoljno je ukloniti samo jedan vijak kako bi se otkrila unutrašnjost, a zamjena baterije ili slomljenog ekrana ne traje više od 10 minuta. HMD također kupcima nudi zamjenske dijelove po pristupačnim cijenama.

Dizajn telefona privukao je pažnju mnogih

Telefon je privukao pažnju brojnih korisnika društvenih mreža, a na Instagram profilu brenda može se pronaći mnogo komentara.

"Hvala što ste vratili ovaj prekrasan dizajn. Ovo je ono što sam želio od 2017.", "Ovo izgleda kao dobar telefon", "Zaljubljena sam u ovaj dizajn", "Volim ga", "Prekrasan", "Vau, ovo je Lumia dizajn", "Predivan", "Treba mi", "Jako je lijep", "Moj novi telefon", "Kakva prekrasnoća", "Želim ga", "Čekam da mi ružičasti Skyline stigne", "Ružičasta boja je savršena i ima 50 MP prednju kameru."

Osnovne specifikacije i cijena

Telefon ima dimenzije 159.8 x 76 x 8.9 mm i težak je 210 grama. Prednje staklo je zaštićeno Gorilla Glass 3, a uređaj je certificiran sa IP54, što znači da je otporan na prašinu i prskanje. Ekran je 6.55-inčni P-OLED s osvježavanjem od 144 Hz i svjetlinom do 1000 nita.

Pokreće ga Snapdragon 7s Gen 2 procesor, a dostupan je s opcijama od 128 GB ili 256 GB interne memorije i 8 GB ili 12 GB RAM-a, ovisno o tržištu. Podržava proširenje memorije do 512 GB preko microSD kartice

Stražnja kamera kombinira 108 MP glavnu kameru s optičkom stabilizacijom slike, 50 MP telefoto kameru i 13 MP ultraširokokutnu kameru, što omogućuje širok raspon fotografskih mogućnosti. Prednja kamera od 50 MP podržava autofokus i praćenje očiju za savršene selfieje.

Baterija kapaciteta 4600 mAh podržava brzo punjenje od 33 W, bežično punjenje od 15 W i obrnuto bežično punjenje, što znači da možete brzo napuniti telefon ili čak napuniti druge uređaje koristeći ovaj telefon.

Uređaj dolazi s najnovijom verzijom Androida 14 i nudi do dva velika ažuriranja operativnog sustava. Za audio, podržava visokokvalitetni Bluetooth audio preko Qualcomm aptX Adaptive, što osigurava jasan i kvalitetan zvuk.

Uz to, telefon ima čitač otiska prsta integriran u gumb za uključivanje/isključivanje na strani uređaja, što omogućuje brzo i sigurno otključavanje. Podržava najnovije mrežne standarde uključujući 5G.

Cijena telefona na njemačkom Amazonu za opciju od 8 GB RAM-a i 256 GB memorije je 549 eura. Na HMD-ovoj web stranici moguće je predbilježiti se za obavijesti o početku prodaje. Telefon je osim u ružičastoj, dostupan i u crnoj boji. Možete ga vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.