Konkurencija Amazonu i eBayu: Online trgovac iz Švicarske širi se u Njemačkoj

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INTERNETSKI trgovac Galaxus donosi svoj prodajni koncept selektivnog zastupstva iz Švicarske u Njemačku. Tvrtka se želi etablirati na njemačkom tržištu, piše Fenix Magazin

Veliki izbor, jednostavan odabir željenog proizvoda jednim klikom i dostava na kućnu adresu. Kupcima je ova praksa poznata od velikih online trgovaca poput Amazona i eBaya. Sada internetski trgovac Galaxus u Njemačku donosi uslugu koja ga čini tržišnim liderom u Švicarskoj.

Galaxus se širi u Njemačkoj

U poruci Galaxusa koja je navedena na vlastitoj web stranici, tvrtka najavljuje kako želi uspostaviti svoj program trgovaca iz Švicarske u Njemačkoj. Trgovci će ubuduće preko tvrtke moći prodavati svoj asortiman pod svojim imenom i bez osnovne naknade, javljaju njemački mediji.

Fotografija nema veze s online trgovinom o kojoj je riječ u članku

Tvrtka je osnovana u Švicarskoj 2016. godine i sada surađuje s 400 tamošnjih partnera, što je čini najvećim online trgovcem u zemlji. Ovaj internetski trgovac u Švicarskoj nudi više od pet milijuna proizvoda, a gotovo polovica njih dolazi od partnera.

Trgovci imaju koristi od suradnje zahvaljujući velikom dosegu Galaxusa. Online trgovac uspio je proširiti svoj asortiman u svim kategorijama, od elektronike do kućanskih potrepština.

"Čak i u Njemačkoj, Galaxus je narastao do relevantne veličine nakon samo tri godine i stoga bismo željeli ponuditi naš prodajni program i lokalnim partnerima", rekao je poslovni inženjer u Digitec Galaxusu.

Razlika između Amazona, eBaya i Galaxusa

Tvrtka pridaje posebnu važnost jednoj stvari zbog koje se razlikuje od konkurenata kao što su Amazon i eBay - trgovce iz novog programa vode oni: "Naši trgovci su pažljivo odabrani i moraju odgovarati brendu Galaxus", objašnjeno je.

Iako tvrtka nije ni približno poznata u Njemačkoj kao Amazon i eBay, Galaxus je uspio zabilježiti značajan rast posljednjih godina. U 2021. godini u Njemačkoj je već ostvarena prodaja od oko 100 milijuna eura.

Tvrtka se želi dalje širiti na njemačkom tržištu, zbog čega je lani udvostručena logistika, a već nekoliko mjeseci traje i televizijsko oglašavanje. Ostale tvrtke, poput skandinavskog Oda, također pokušavaju osvojiti njemačko tržište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.