Jede vam se slatko, ali želite da je zdravo? Imamo shopping preporuke

Foto: Instagram, Konzum, DM, bio&bio, Dida Boža

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji nam se i samima sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DAVANJE prioriteta hrani bogatoj hranjivim tvarima većinu vremena je važno, ali povremeno je skroz ok uživati i u omiljenoj ili slatkoj hrani. Kada govorimo o slatkim proizvodima i šećeru u njima, zdraviji su oni slatkiši koji ne sadrže dodani šećer ili ga imaju u manjim količinama. 

Konzumiranje velikih količina dodanog šećera povezano je s višim stopama dijabetesa i visokim krvnim tlakom te utječe na razvoj karijesa, među ostalim zdravstvenim problemima. Stoga je idealno potražiti slatke zalogaje bez dodanog šećera ili s niskim udjelom te one koji u sebi imaju uravnotežen udio proteina i zdravih masti. Istražili smo koji su to. 

Čips od jabuke s cimetom

VELI'S čips od jabuke s cimetom (6.90 kuna) zdrava je i slatka grickalica od hrskavih kolutića domaće jabuke bez dodataka i pesticida. Jabuka je poznata po svojim zdravim svojstvima za organizam i bogatstvu vitamina, dok je cimet snažan antioksidans. Možete ga kupiti u dm trgovini. 

Tamna čokolada

Benjamissimo tamna čokolada 75% s dodatkom kakaovih zrnaca napravljena je isključivo od organskih sastojaka te ne sadrži gluten. Pogodna je i za vegane. Može se kupiti u bio&bio trgovinama, gdje možete pronaći i druge zdravije verzije čokolada. 

Zobeni keksi s kokosom

Za ljubitelje kokosa idealni su Boom Box zobeni keksi s kokosom (6.69 kuna), sadrže prirodno prisutne šećere te su pogodni i za vegane. Boom Box keksi dolaze u još tri kombinacije - s kakaom, brusnicom i bez dodataka. Mogu se kupiti u Konzum trgovinama. 

Voćne kuglice smokva, orah i chia sjemenke

Voćne kuglice Fit balls sadrže smokvu, orahe i chia sjemenke (29.99 kuna) te imaju prirodno prisutne šećere. Smokve u ovom desertu su prirodno sušene na suncu. Ovaj sladak, ali i zdrav zalogaj možete kupiti u Konzum trgovinama. 

Zdravija zamjena za čokoladne namaze

Figgy ekološki namaz od smokve, lješnjaka i kakaa (24 kune) dolazi od hrvatskog brenda Dida Boža. Sadrži šećer iz ekološkog uzgoja te je zdravija alternativa uobičajenim čokoladnim namazima koje možemo pronaći na policama trgovina. 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.