eBay u Njemačkoj malim prodavačima ukida proviziju na promet

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DO SADA je svatko tko je želio nešto prodati na eBayu morao platiti kotizaciju i dati proviziju platformi, a to bi se trebalo promijeniti za male prodavače u Njemačkoj od 1. ožujka. 

Platforma za online trgovanje eBay više neće naplaćivati ​​naknade za uvrštavanje ili prodajne provizije za privatne prodaje u Njemačkoj. Eliminacijom troškova eliminirana je najveća prepreka s kojom su se potrošači susreli pri prodaji preko eBay.de, objasnili su iz tvrtke u Kleinmachnowu kraj Berlina, prenosi Tagesschau.

Uredba se primjenjuje neograničeno, ali samo u Njemačkoj. Nakon SAD-a i Velike Britanije Njemačka je treća najveća prodajna regija tvrtke u svijetu. Nova uredba počinje se primjenjivati ​​od srijede, 1. ožujka.

"U Njemačkoj postoji velika potreba za dodatnim prihodima od privatne prodaje"

Do sada su prodavači morali ustupiti oko 11% svojih prihoda eBayu kao proviziju. Osim toga, postoji naknada za postavljanje od 35 eurocenti. Ništa se ne mijenja u troškovima za komercijalne pružatelje usluga. Prema eBayu, komercijalna prodaja čini većinu trgovine na platformi s oko 80%.

Generalni direktor eBaya Njemačka Oliver Klinck rekao je da je ukidanje naknada za privatnu prodaju ulaganje eBaya Njemačka u cjelokupno tržišno poslovanje. Ukidanje naknada trebalo bi se isplatiti i samoj platformi. "Vidimo da su privatni prodavači puno aktivniji kao kupci. Oni koji prodaju na eBayu također kupuju dvostruko više od kupaca koji samo kupuju", rekao je.

Klinck je rekao da se inicijativa također uklapa u trenutno gospodarsko okruženje: "Živimo u vrijeme kada mnoge obitelji nemaju novca u svojim novčanicima." Zbog energetske krize i inflacije, primjerice, u Njemačkoj postoji "velika potreba za dodatnim prihodima od privatne prodaje".

Posao na platformi za trgovanje trenutno se smanjuje. U proteklom božićnom tromjesečju prihodi su pali za četiri posto na godišnjoj razini, na 2.5 milijardi dolara, kako je tvrtka nedavno objavila. Prilagođeni prihod od kontinuiranog poslovanja pao je 10%, na 581 milijun dolara. U proteklih 25 godina eBay je daleko zaostao za najvećim online trgovcem Amazonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.