Cijena do 10 eura: IKEA upravo najavila tri pametna senzora za dom

Foto: ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IKEA je predstavila tri nova pametna senzora za dom, i to za curenje vode i detekciju pokreta - Vallhorn, Parasoll i Badring. "Senzori su dizajnirani da bi korisnicima pružili veći osjećaj kontrole i udobnosti, omogućujući im da ostanu povezani sa svojim domovima čak i kada su odsutni", kaže IKEA na svojoj globalnoj stranici.

Ovi pametni senzori isporučuju obavijesti u stvarnom vremenu kad god se otkrije aktivnost. Uz ove proizvode korisnici mogu ostati povezani s domom s bilo kojeg mjesta uz aplikaciju Dirigera i IKEA Home smart. 

Pristupačni i jednostavni za korištenje

Pametni senzori dizajnirani su tako da budu pristupačni i jednostavni za korištenje, s elegantnim dizajnom koji ih čini neprimjetnima. Rade samostalno ili s drugim pametnim proizvodima iz IKEA-e i dolaze s opcijama personalizacije. Senzori se mogu koristiti na različite načine u cijelom domu:

  • Parasoll senzor za vrata i prozore dizajniran je za diskretnu montažu na njih. Ovaj senzor obavještava korisnike kada su te pristupne točke otvorene ili zatvorene.
  • Vallhorn bežični senzor pokreta može se postaviti i unutra i vani. Aktivira svjetla nakon otkrivanja pokreta i nudi personaliziranu rasvjetu s podesivim postavkama boje i intenziteta.
  • Badring senzor curenja vode postavlja se u blizini područja korištenja vode i obavještava korisnike nakon otkrivanja curenja, slanjem mobilnih obavijesti ili aktivacijom ugrađenog alarma.

U prodaji od iduće godine

Sva tri pametna senzora temelje se na Zigbee softveru. Povezani s IKEA Home smart sustavom, proizvodi će se ažurirati kako bi s vremenom ponudili više značajki i opcija. Parasoll i Vallhorn počet će se prodavati od siječnja 2024., nakon čega slijedi Badring u travnju 2024. 

Što se tiče cijena, prema IKEA-inom priopćenju na njemačkoj stranici, Parasoll senzor će koštati 9.99 eura u Europi, a ista cijena navedena je za Vallhorn. Cijena za Badring senzor nije navedena, već je istaknuto da će biti objavljena kad se približi početak prodaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.