ANKETA Zbog čega se priključujete programu vjernosti?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROGRAMI vjernosti nezaobilazan su dio moderne trgovine, a brojni kupci će dati prednost trgovinama koje nude bolje pogodnosti. Jednostavno, kupci žele dobiti dodatnu vrijednost za svoj novac kroz posebne popuste i ponude. Prema novom istraživanju, većina kupaca smatra ih ključnim čimbenikom pri odabiru trgovina u kojima će obavljati svoju kupnju.

Prema istraživanju, članovi programa vjernosti žele više od poklona

Prema istraživanju provedenom na 1500 Amerikanaca, oko 70% potrošača izjavilo je da su programi vjernosti ključni čimbenik kad određuju koje će poslovnice posjećivati. Iako primarno biraju prema kvaliteti proizvoda i cijeni, konačan odabir trgovine u koju će rado svratiti ovisit će o programu vjernosti koji im odgovara.

Programi vjernosti također utječu na ponašanje kupaca. Njih 70% će se pridružiti programu vjernosti već pri prvoj kupnji, a njih 75% izjavilo je kako će potrošiti više novca ako su članovi programa, prenosi Retail Dive.

Različite trgovine nude različite pogodnosti za kupce. Programi vjernosti u trgovinama najčešće uključuju skupljanje bodova za popuste ili nagrade te pristup kuponima i popustima ekskluzivnima za članove programa. U spomenutom istraživanju upravo su popusti, bonusi i ekskluzivne ponude glavno što očekuju od članstva.

Kupci također žele ekskluzivne ponude poput besplatne dostave, a oni koji kroz program primaju poklone izjasnili su pozitivnije mišljenje o trgovini, odnosno brendu. Njih 90% bilo bi zainteresirano za programe koji im omogućavaju odabir poklona, a isti postotak želi primati rođendanske poklone od brendova.

Kod nas se ljudi često priključuju programima vjernosti kako bi skupljali bodove, pogotovo u trgovinama u koje često odlaze. No što vam je zapravo najvažnije da vam program vjernosti nudi?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.