Android Police: Ovo su najbolji Samsung tableti

Foto: Shutterstock/Promo/samsung.com/amazon.de/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TABLETI polako, ali sigurno postaju sve popularniji uređaj za zabavan sadržaj, ali i za neke naprednije zadatke. Mogu se koristiti za surfanje netom, gledanje videa, čitanje e-knjiga, igranje igara, slušanje glazbe i obavljanje drugih zadataka. Neki od najpoznatijih brendova koji u svojoj ponudi imaju tablete su Apple, Amazon, Samsung i Microsoft. 

Portal Android Police napravio je listu najboljih Samsung tableta za koje smatra da ih treba uzeti u obzir prilikom kupnje. "Budući da Samsung proizvodi izvrsne tablete u različitim cjenovnim razredima, možete lako pronaći onaj koji odgovara vašem budžetu", napisali su.

Po njima, kada se uzmu u obzir prenosivost, performanse i dostupne značajke, pobjedu odnosi Samsung Galaxy S8+. No evo koje su još izdvojili. 

Sveukupno najbolji: Samsung Galaxy Tab S8+

Samsung Galaxy Tab S8+, 995.29 € (7499.01 kn)

"Samsung Galaxy Tab S8+ nije samo naš omiljeni tablet koji tvrtka proizvodi već i naš odabir najboljeg Android tableta koji trenutno možete kupiti", istaknuli su u recenziji. Navode da je zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 1 čipsetu i 8 GB RAM-a vrlo snažan te da se njime mogu obaviti i najintenzivniji zadaci.

"Nadalje, njegov AMOLED zaslon od 12.4 inča je prekrasan, s brzinom osvježavanja od 120 Hz i fantastičnom bojom i kontrastom; to je zaslon koji ćete rado koristiti za gledanje filmova, TV emisija, sporta ili bilo kojeg medijskog sadržaja", napisali su.

Osim toga, ističu da je izvrsne veličine za multitasking, a da ga nije teško nositi sa sobom. "Na kraju, iako je istina da operativni sustav Android nije dobro optimiziran za velike tablete, Samsung se potrudio učiniti da Android 13 bude puno bolji od konkurencije", dodali su.

Značajke poput tipkovnice i početnog zaslona dotjerane su kako bi se bolje iskoristio prostor na Tab S8+ tabletu (i drugim velikim Samsung tabletima), "dok jednostavniji Android tableti samo tretiraju hardver kao bilo koji Android telefon".

Kao manu navode cijenu. "Ali ako je unutar vašeg budžeta, preporučujemo da ga odaberete ako želite apsolutno najbolje iskustvo Android tableta", dodaju.


Premium odabir: Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, 1399 € (10.553,71 kn) 

"Iako je vrlo skup, nakon što smo koristili Samsung Galaxy S8 Ultra tablet, možemo sa sigurnošću reći da je neosporni kralj multitaskinga na tržištu Android tableta. Apsolutno masivan zaslon od 14.6 inča velik je i pun energije, nudi gomilu prostora, tako da se nikada nećete osjećati skučeno, bez obzira na zadatke koje pokušavate obaviti", istaknuli su.

No dodali su da je malo nezgodan za nošenje jer je veći od nekih prijenosnih računala. Kao prednost ističu i gledanje filmova na njemu, pogotovo jer ima četiri zvučnika. "Iako Tab S8 Ultra ima potpuno isti čipset kao i druga dva jeftinija modela, Tab S8 i Tab S8+, možete ga dodatno pojačati do 16 GB RAM-a ako ste voljni izdvojiti još više novca", zaključuju. 


Najbolja vrijednost za novac: Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2022

Samsung Galaxy Tab S6 Lite, 398.04 € (2999.03 kn)

Ako vam ne treba nešto super-snažno kao što su Samsungovi vrhunski tableti, ali ipak želite nešto s dobrim zaslonom i želite imati olovku, preporučuju Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022).

"Dok 10.4-inčni LCD zaslon možda nema dubok i bogat kontrast kao AMOLED zasloni u tabletima više klase, njegova rezolucija od 2000 x 1200 piksela vrlo je oštra i jasna, što ga čini izvrsnim zaslonom za gledanje medijskih sadržaja", ističu.

Može biti malo skučen i slab ako pokušavate obavljati intenzivan multitasking, ali više je nego sposoban za obavljanje nekih lakših zadataka i dobro izgleda dok to radi. Njegova najveća prednost je trajanje baterije do 11 sati zahvaljujući energetski učinkovitom Snapdragon 720G čipsetu.

"Uz prosječnu upotrebu, trebali biste moći imati tablet uz sebe gotovo cijeli dan prije nego što ga morate priključiti na punjenje. A s uključenom S Pen olovkom možete jednostavno crtati ili bilježiti", navode.


Kompaktna snaga: Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8, 683.91 € (5152.92 kn)

Standardni Samsung Galaxy Tab S8 je najmanji i najjeftiniji u liniji Tab S8. "Ekran od 11 inča i dalje je izvrstan zaslon za gledanje filmova (čak i ako je samo LCD), ali ako volite intenzivno obavljati više zadataka, možda će vam se činiti malo skučenim, kao što je to bilo nama kad smo recenzirali Galaxy Tab S8", naveli su.

"S olovkom S Pen te snagom i performansama koje dobivate sa Snapdragonom 8 Gen 1 unutra, tablet je prilično svestran i sposoban je nositi se s većinom zadataka", ističu. Iako je manji, još uvijek ima izvrsno trajanje baterije, što znači da bi većina ljudi trebala moći izvući cijeli dan iz tableta uz prosječnu upotrebu.


Budžet opcija: Samsung Galaxy Tab A8

Samsung Galaxy Tab A8, 265 € (1999,09 kn)

Samsung Galaxy Tab A8 je prikladan za osnovne zadatke. "Ako tražite tablet koji vam može pomoći u pregledavanju weba, skrolanju po društvenim mrežama ili gledanju omiljenog sadržaja, tada će vam pristupačna cijena vjerojatno izmamiti osmijeh", napisali su.

LCD ekran od 10.5 inča također je lijepe veličine za te aktivnosti. "Dobra je vijest da, iako hardver možda nije najmoćniji, može pokretati Android 13, što mu daje malo veću dugovječnost od jeftinijeg Tab A7 Lite modela", dodali su. Također, trajanje baterije je prilično dobro. 


Najjeftinija opcija: Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Samsung Galaxy Tab A7 Lite, 185.68 € (1400,72 kn)

Ako trebate nešto jeftinije, preporučuju Samsung Tab A7 Lite. "Ali, naravno, ne očekujte puno u pogledu snage - ovaj tablet je najbolji kao uređaj za medijski sadržaj", ističu. LCD ekran od 8.7 inča čak nije ni full HD, ali nije previše vidljivo na ekranu ove veličine. "Prednost je što je mali u usporedbi s drugim tabletima pa ga to čini izuzetno prenosivim", zaključuju.

Android Police listu najboljih Samsung tableta u 2023. možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.