Ako koristite Chrome na Androidu, ovo će vas zanimati

Foto: Shutterstock/Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE uvodi novu značajku u Chrome za Android pod nazivom Minimized Custom Tabs, koja za sada radi samo na određenim aplikacijama. Kada otvorite poveznicu, vidjet ćete strelicu okrenutu prema dolje u gornjoj traci pored gumba za zatvaranje, a pritiskom na nju web stranica će se smanjiti na plutajući prozor u donjem desnom kutu zaslona.

Novu mogućnost već možete isprobati

Položaj plutajućeg prozora možete promijeniti, odnosno povući ga da stoji gotovo bilo gdje na zaslonu. Za zatvaranje ćete ga trebati povući prema dnu, a pritiskom na prozor web stranica se vraća na cijeli zaslon. Korisnici Androida vjerojatno su već upoznati s ovakvim načinom rada aplikacija, no Chrome to dovodi na razinu web stranice.

Foto: Pexels

Prema Googleu, ovo ažuriranje omogućit će jednostavniji multitasking, a služit će i kao koristan alat koji će vam omogućiti spremanje stranice za kasnije pregledavanje dok pretražujete internet, provjeravate email ili radite u drugoj aplikaciji. Korisnici su ograničeni na samo jedan mini prozor u isto vrijeme, što znači da ne možete prekriti cijeli zaslon s njima.

Važno je napomenuti da zapravo ne možete vidjeti sadržaj stranice u mini prozoru, a ono što se prikazuje ovisi o web stranici. Neke stranice, kada su smanjene, prikazuju naziv stranice, URL i logotip. Neke neće prikazivati niti to, već samo ikonu.

Ovo ažuriranje već možete isprobati tako da preuzmete verziju Chromea M124 na svoj Android. Ako vam se mogućnost ne sviđa, možete je u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.