Uspori starenje: Top pet savjeta za održavanje kože mladolikom

NORMALNA je stvar da koža s godinama gubi na elasticitetu i sjaju, i da prvi znakovi starenja počinju biti sve izraženiji. No, to ne znači da ih uz pravilnu njegu ne možemo barem malo odgoditi i vratiti koži blistav i mladenački izgled. Donosimo pet savjeta koji će vašu kožu dovesti u top formu.

1. Koristi kremu sa zaštitnim faktorom

Ovo je jedan od najvažnijih zakona u njezi kože koji se obavezno mora poštivati. Sunčeve zrake uzrokuju prerano starenje kože i borice, pa je stoga važno da čak i po zimi biramo dnevne kreme sa zaštitnim faktorom.

2. Beauty sleep

Na žalost, neprospavane noći i tulumarenje zaista ostavljaju nepovratne tragove na licu, pa je beauty sleep za svaku ženu iznimno važan. Ne kažemo da moraš preskočiti izlaske i provod, već da trebaš razmišljati pametno kada je san u pitanju. Ako ćeš izaći u petak i subotu, nemoj ostajati budna do tri ujutro uz kompjuter preko tjedna, već ranije pođi u krevet i odspavaj kvalitetnih osam sati.

3. Prestani pušiti


Nikotin uništava kolagen i elastin u tvojoj koži što dovodi do nastanka bora. Kao što i sama znaš, bore je puno lakše spriječiti nego liječiti, pa dobro razmisli što ti je važnije - lijepa i zdrava koža ili cigareta u ruci.

4. Koristi kremu za oči


Još jedan savjet koji se apsolutno mora poštivati. Područje oko očiju najosjetljiviji je dio tvog lica i na njemu će se prvo vidjeti znakovi starosti, odnosno borice, pa obavezno počni koristiti hidratantnu ili hranjivu kremu namjenjenu isključivo ovom području.

5. Nemoj zaboraviti na vrat i ruke

Žene često zaboravljaju na njegu vrata i ruku, a ti djelovi tijela također mogu biti velike tužibabe kad je o godinama riječ. Kremu koju nanosiš na lice obavezno utrljaj u vrat i dekolte, a ruke svakodnevno maži hranjivom kremom nekoliko puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.