Prestravit će vas loše iskustvo glumice Kristen Bell s menstrualnom čašicom

Foto: EPA-EFE

PRIJE nekoliko godina na tržištu se pojavila inovativna alternativa higijenskim ulošcima i tamponima, a riječ je o menstrualnim čašicama.

O njima ste do sada sigurno već čule, a možda ste ih i koristile, no ako niste, zbog iskustva jedne slavne glumice - vjerojatno i nećete.

Naime, Kristen Bell je za vrijeme gostovanja u talk showu kolegice glumice Busy Phillips ispričala svoje stravično iskustvo s menstrualnom čašicom.

"Menstrualna čašica je dosta zeznuta za korištenje. Jednom sam je loše namjestila i pokušala sam je izvući, no zavukla se dosta duboko", rekla je glumica prije nego što je počela opisivati kako ju je pokušavala silom izvaditi iz sebe. "Zatim sam se onesvijestila, a čašica je i dalje ostala u meni. Kada sam se probudila, rekla sam sama sebi 'OK, moraš to napraviti' i iščupala je iz sebe. Nakon toga sam uzela pauzu od korištenja menstrualne čašice", ispričala je glumica.

Zatim je objasnila i da je uzrok njene nesvjestice najvjerojatnije bila vazovagalna sinkopa. Riječ je o stanju koje se javlja kada tijelo pretjerano reagira na određene okidače, poput prizora krvi ili ekstremnog emocionalnog stresa, objasnila je liječnica iz klinike Mayo za InStyle te je navela kako slučaj glumica nije jedan od klasičnih okidača, no isto se može dogoditi i drugim ženama. A ako se nađete u takvoj situaciji, liječnica savjetuje da se pokušate opustiti kako bi vam se opustili i mišići, što će olakšati uklanjanje čašice iz tijela. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.