Sedam stvari koje bi trebala "prerasti" nakon adolescencije

KAKO vrijeme prolazi, prestajemo biti klinke i postajemo žene. No često nam, sasvim nesvjesno, ostanu prisutne navike, načini ponašanja i stavovi koje smo imale kao djevojčice. No tih se navika treba riješiti, ostaviti ih u prošlosti i ne forsirati ih s godinama jer neke stvari vjerovale ili ne, u određenoj dobi ipak prestaju biti simpatične i slatke.

Biti mala Barbie

Odijevati se u rozo od glave do pete je bilo slatko kad si imala 5 godina i kad su ti kečke bile frizura za posebne prigode. Možeš voljeti rozu boju, može ti lijepo stajati, ali isto tako možeš u njoj biti i umjerena. Ne moraš biti cijela obučena u rozo, niti svaki modni dodatak mora biti u toj boji. Barbi stil je nekada bio popularan, a danas je daleko od toga, stoga za početak unesi raznolikost boja u svoj život.

Tepati u društvu

Nema smisla pretvarati se da se stvarno izražavaš na taj način jer ti nitko ne vjeruje. Tepanje je možda imalo prolaznost u mlađim danima zezanja i adolescencije, ali sada bi bilo vrijeme da to ostaviš iza sebe. Tepanje frendovima u društvu iz zafrkancije je ok, ali konstantno isfuravanje baby stila prestaje biti zabavno kao i simpatično.

Pretjerati s alkoholom

S godinama bi ti trebalo prestati biti fora napiti se toliko da se ujutro ne sjećaš kako si došla doma kao i prepričavanje toga istoga kao da je to nešto za pohvaliti se. Sjeti se samo kako je to vidjeti napornog i pijanog tipa koji u klubu pada i tetura. Tako ni tebe ne gledaju s oduševljenjem, već te najvjerojatnije ismijavaju.

Imati plišane igračke

Plišane igračke na krevetu nisu zabranjene, ali nisu ni pretjerano poželjne. Vjeruj nam, nijednom tipu krevet pun plišanih igračaka neće biti seksi, a na tebe će zbog toga gledati kao na djetinjastu osobu. Kod svake žene su igračke poželjne, ali pri tome ne mislimo na plišane.

Tražiti roditelje džeparac

Sve razumijemo; fakultetske obaveze, krizu i manjak posla, ali svejedno - tražiti roditelje džeparac svaki drugi dan nakon nekog vremena prestaje biti simpatično. Naravno da se uvijek možeš osloniti na svoje roditelje da ti pomognu, ali isto tako s vremenom se moraš početi brinuti sama za sebe i snositi posljedice stanja svog novčanika.

Ogovarati frendicu

Ogovaranje je jedna jako ružna navika koja gotovo sigurno ima negativne učinke na zdravlje, samo što ih još nisu otkrili i dokazali. Ogovaranje frendice je još gore i tog se ponašanja treba ostaviti. Nisi više dijete pa se tako i ponašaj.

Ne skidati šminku prije spavanja

S vremenom moraš postati svjesna nužnosti brige za sebe i svoje tijelo. Još u srednjoj školi se moglo tolerirati da zaspeš nakon izlaska s maskarom ili puderom na licu, ali sve nakon toga više nije prihvatljivo. Vodi brigu o svojoj koži, njeguj ju i ona će ti uzvratiti čistim i mladolikim tenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.