Olakšaj si buđenje uz ovih 7 savjeta

Foto: Telegraph

NISI baš jutarnji tip?

Iako to ne možeš odjednom postati, postoji nekoliko malih savjeta koji bi ti mogli omogućiti bolji san i olakšati buđenje. 
 
1. Potpuni mrak
 
Spavaj u potpuno zamračenoj sobi iz jednog vrlo dobrog razloga: melatonin, hormon spavanja, proizvodi se upravo u mraku.
 
2. Popis obaveza
 
Svaku večer prije spavanja, sastavi listu stvari koje sutra moraš napraviti. Tako će ti biti puno lakše zaspati, ali i započeti novi dan, jer ćeš točno znati što trebaš učiniti i ništa nećeš zaboraviti.
 
3. Makni mobitel
 
Ili bilo kakvu tehnologiju, jer već dobro znaš koliko ona remeti dobar san. Ništa nećeš propustiti u tih nekoliko sati, posebno ne u ovo doba.
 
4. Voda, voda, voda
 
Popij čašu vode prije svakog odlaska u krevet. To će te opustiti i hidratizirati tvoje tijelo. Šuška se i kako ovaj ritual pomlađuje pa zašto ne?
 
5. Kvalitetan doručak
 
Tvom tijelu je potrebna energija za naporan dan koji ga čeka. Zato isplaniraj ukusan i zdrav doručak, kojem ćeš se veseliti svako jutro, jer znaš kakve ti beneficije on donosi.
 
6. Temperatura
 
Najbolji san postiže se na sobnoj temperaturi od 16-21 stupanj, a to su potvrdila i brojna istraživanja.
 
7. Alarm
 
Stavi alarm na drugi kraj sobe. Tako ćeš morati ustati, kako bi isključila njegov iritantni zvuk te ćeš se brže razbuditi, što je svakako zdravija opcija, koliko god ti išla na živce.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.