Kvalitetna ženska prijateljstva izvor su sreće i zdravlja

Foto: Rolling Stone

PREKID prijateljstva žene pogađa više nego prekid ljubavne veze, što su dokazala i istraživanja.

Ispijanje kavica, izlasci, putovanje, šoping, liječenje slomljenih srca - sve to i još puno više karakterizira žensko prijateljstvo. Mnoge su žene često izjavljivale kako su srodnu dušu pronašle upravo u svojoj najboljoj prijateljici, a ne muškarcu. Takav odnos neizmjerno je važan svakoj od nas, a brojna su istraživanja pokazala da je on jako dobar za naše psihičko i fizičko zdravlje.

1. Emotivna povezanost
 
Koliko god se trudio, niti jedan muškarac nikad neće razumjeti ženu bolje od - druge žene. Jedino jedna drugoj možemo ponuditi toliko duboku emocionalnu povezanost. Dugi razgovori i analiziranje svega što nas muči (posebno kada su u pitanju muškarci) način su na koji održavamo našu emotivnu stabilnost.
 
2. Samopouzdanje
 
Kvalitetna ženska prijateljstva omogućuju nam da se bolje osjećamo u svojoj koži. Otvaramo se jedna drugoj, razgovaramo o najdubljim osjećajima, dijelimo komplimente te se nakon toga osjećamo vrijednije i samopouzdanije. Ženska prijateljstva najbolja su i najjeftinija terapija, koja nam je potrebno za održavanje psihičke stabilnosti.
 
3. Zdravlje
 
Osim na našu psihu, žensko prijateljstvo djeluje i na naše zdravlje, što je dokazalo i jedno istraživanje, prema kojem se pokazalo da žene s rakom dojke imaju veće šanse za preživljavanje i oporavak, ako uz sebe imaju kvalitetne prijateljice. Također, uz njihovu podršku lakše se odlučujemo na prestanak pušenja, početak vježbanja, dijetu i slično.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.