Kako prekinuti lošu naviku koja utječe na tvoj izgled i zdravlje

Foto: Instagram

NIJE važno radi li se o cigaretama, kavi, grickanju kose ili noktiju, ili čak bivšem dečku kojem se stalno vraćaš, a zbog kojeg proživljavaš stres.

Loše navike uvijek u većoj ili manjoj mjeri utječu na tvoje zdravlje, ali i izgled, što zbog otrovnih supstanci, što zbog stresa koji prouzrokuju a koji se pokazuje na licu, kosi i našoj figuri.

Ovih se navika zaista nije lako riješiti, no postoje neki trikovi koji će ti pomoći da shvatiš kako ti tvoja mala ovisnost uopće nije potrebna.

1. Probudi se rano i organiziraj

Napravi popis stvari koje želiš obaviti i koje stalno izbjegavaš, napravi dobar plan i kreni u akciju. Ako kreneš rješavati zaostatke, poduzimati nove pothvate na poslu i križati stvari s popisa, osjećat ćeš se ponosno i organizirano, a tvoja navika sve će ti manje trebati. 

2. Lošu naviku zamijeni zdravom

Pušači često gomilaju kilograme kad pokušavaju prestati pušiti, što je naravno, grozna opcija. Pronađi zdrave navike kojima ćeš zamijeniti loše, i biraj samo one zbog kojih ćeš vidjeti rezultate. Npr. svaki put kad ga poželiš nazvati, napravi 20 trbušnjaka, svaki put kad poželiš zapaliti, pojedi jabuku ili ispij čašu vode, svaki put kad poželiš gristi nokte - namaži ruke hranjivom kremom...

3. U svoj život unesi novi hobi koji te uzbuđuje

Obožavaš "uradi sama projekte"? Svaki dan izdvoji sat vremena za pretvaranje starih stvari u nešto novo. Ako imaš koju kilicu viška, kreni na trčanje ili rolanje, kupi DVD koji će ti pomoći da naučiš osnove francuskog jezika, kreni stvarati svoj blog, volontiraj u obližnjoj dječjoj bolnici...Što god izabrala, neka to bude nešto što te veseli i uzbuđuje, jer će ti upravo ta nova aktivnost pomoći da prebrodiš svoju nezdravu naviku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.