Do savršene figure uz Index Rouge: Uz vrhunsku Multipower kvalitetu do vrhunskih Laurinih rezultata

Foto: Shutterstock, Ilustracija Index, Press Foto

NAŠA Laura ušla je u 5.tjedan programa "Do savršene figure uz Index Rouge"! Pogledajte kako napreduje!

Laura Jurić, režim prehrane, 5.tjedan programa:

U petom tjednu programa još smo pojačali suplementaciju iz PROFFESIONAL  linije Multipower asortimana čime smo udovoljili sve većim potrebama organizma za napretkom i oporavkom.

08.00h: MULTIVITA (1 tbl.) + L-CARNITINE AMPULA MULTIPOWER +DOUBLE EFFECT CAPS. (1 KAPSULA)

09.00h: proteinski napitak 100% WHEY PROTEIN  MULTIPOWER (3 mjerice sa vodom 300 ml) ili 50% PRO PROTEIN BAR

10.30h: DOUBLE EFFECT. CAPS. (1 KAPSULA) + SUPER AMINO LIQUID AMPULA

13.00h: 300-400g ribe (bilo koja morska riba) + povrće na pari + salata (po želji)

15.00h: ALL IN ONE X-PLODE MUSCLE GROWTH proteinski napitak (2 mjerice sa vodom)

16.00h: DOUBLE EFFECT CAPS. (1 KAPSULA PRIJE TRENINGA) + MULTICARBO GEL

Trening za definiciju mišićne mase u trajanju 90 minuta +BCAA U PRAHU (NAPITAK  ZA VRIJEME TRENINGA)

(aerobni trening prvih 30 min; 45 min- kružni trening VRLO VISOKOG INTENZITETA intenziteta na spravama; zadnjih 15 min-istezanje);

19.00h: proteinski napitak 100% WHEY PROTEIN  MULTIPOWER (3 mjerice sa vodom)+ L-GLUTAMIN U PRAHU

21.00h: 4-6 bjelanjaka (kuhanih)  + salata

22.30h:  1 x MEGA SHOT AMINOKISELINE MULTIPOWER +MAGNESIUM  LIQUID  (prije spavanja)

 Iz tjedna u tjedan se rade određene izmjene, ovisno o postignutim rezultatima.
 
Suplementi u 5. tjednu mršavljenja:
 
MULTIVITA, 1 tableta/dan;

Jedna kapsula sadrži: vitamine E, C, B1, B2, B6, B12, niacin, folnu i pantotensku kiselinu;

50 % PRO PROTEIN BAR:

Visokoproteinska čokoladica sa trokomponentnom mješavinom proteina (izolat proteina mlijeka, koncentrat proteina sirutke, kalcijev kazeinat), za dugotrajnu opskrbu mišića proteinima;

100% WHEY PROTEIN:

brzo probavljiv protein sirutke, idealan zamjenski obrok kod programa mršavljenja; Prah za pripremu napitka s proteinom sirutke, L-glutaminom koji dodatno štiti mišiće i jača imunološki sustav te vitaminom B6, za oporavak mišića.  To je brzo raspoloživ protein koji se vrlo brzo apsorbira u tijelu i na taj način osigurava brzu opskrbu mišića proteinima već nakon 30 minuta. Dakle, stimulacija rasta mišića dobiva brzu podršku nakon treninga.

Jedan obrok od 259 kcal nosi čak 32,7 g bjelančevina, 16,8 g ugljikohidrata te samo 6,5 g masti. Obogaćen je s 1050 mg L-glutamina, vitaminom B6, magnezijem, kalcijem, natrijem te vlaknima.

ALL IN ONE X-PLODE MUSCLE GROWTH:

Sadrži visokomolekularni ječmeni škrob Vitargo koji se apsorbira 120% brže  od glukoze s ciljem progresivne regeneracije

Omogućuje produžen oporavak i povećanje muskulature

Sadrži 55% proteina, 34% ugljikohidrata i 2.5% masti

6 proteinskih komponenti sa izvrsnim profilom aminokiselina

Na 100 g proteina sadrži: 10,4 g leucina, 23,4 g BCAA, 4,6 glutamina, 3,2 g arginina

Manje od 1 g masti po obroku

Bez aspartama

MULTICARBO GEL:

Multi Carbo Energy Gel, ugljikohidratna mješavina s postupnim oslobađanjem, za brz i dugotrajan dotok energije, poboljšava vašu izvedbu tijekom intenzivnog treninga.

PREDNOSTI

Obnavljanje energije maltodekstrinom i fruktozom

Daje mišićima energiju koja se brzo otpušta

Natrij osigurava učinkovit unos energije u tijelo

SUPER AMINO LIQUID AMPULE:

Najjači tekući koncentrat aminokiselina koji se vrlo brzo apsorbira i omogućuje maksimalnu regeneraciju mišića. Sadrži 5475 mg slobodnih aminokiselina po ampuli koje su sačinjene iz 3000 mg L-arginina, 2175 mg L-ornitina i 300 mg L-lizina, te uz dodatak 2 mg vitamina B6, neophodnih za sintezu novih proteina. Omogućava najbržu i najkvalitetniju regeneraciju mišića nakon intenzivnog treninga. Svaki nedostatak esencijalnih aminokiselina znači da se bjelančevine ne mogu u potpunosti izgraditi u količinama potrebnim za izgradnju organizma, zato je super-amino liquid namijenjen svim osobama za maksimalnu zaštitu mišića i oporavak cjelokupnog organizma.


BCAA AMINOKISELINE U PRAHU: napitak koji sadrži aminokiseline razgranatog lanca (leucin, valin, izoleucin), sa ciljem:

dodatne stimulacije momentalnog oporavka organizma

smanjenja potkožnog masnog tkiva te povećanja snage i energije  za vrijeme trenažnog procesa;

Skraćeno vrijeme regeneracije, smanjenje osjećaja umora i povećanje oksidacije lipida tijekom aktivnosti;

Veći stupanj obnove muskulature što rezultira smanjenom bolnosti te manjim upalama mišića

L- GLUTAMIN U PRAHU:  100% čisti glutamin u slobodnoj formi

Najsvestranija aminokiselina

Smanjene razine glutamina u organizmu su markeri pretreniranosti

Esencijalan u kvalitetnom oporavku

Pozitivan utjecaj na imunološki sustav

Preporučljiv nakon treninga

L-CARNITINE liquid 25 ml: ubrzava metabolizam masti i time pospješuje potrošnju kalorija te ubrzava proces mršavljenja.

1800 mg L-carnitina po pripravku

Samo 2 kalorije po napitku

Brza apsorpcija


DOUBLE EFFECT CAPS.:

Multipower DOUBLE EFFECT kapsule sadrže visokokvalitetne prirodne ekstrakte za poticanje metabolizma. Pogotovo Capsicum ekstrakt (Kajenska paprika) podržava metabolizam i oslobađanje pohranjene masnoće. Idealna podrška treninzima za sagorijevanje masnoća.

PREDNOSTI

Kontrola težine

Podržava izgaranje kalorija i masnoća

S prirodnim ekstraktima poput CLA, Capsicum ekstrakt i ekstrakt zelenog čaja

Ne sadrži gluten

Ne sadrži aspartam

 UPUTE ZA UZIMANJE

3 kapsule dnevno, po mogućnosti 2 kapsule prije i poslije treninga. Na dane bez treninga, jedna kapsula prije jela.

Ne preporučuje se kod trudnica, dojilja i djece

MAGNESIUM LIQUID: 

Tekući magnezij u obliku magnezijevog citrata vrlo brzo ulazi u krv i mišiće kako bi zadovoljio povećane potrebe za magnezijem tijekom intenzivnih treninga. Ima važnu ulogu u kontrakciji mišića, pa manjak može uzrokovati bol u mišićima i grčenje mišića što se sprečava pojačanim unosom magnezija. Osim što ubrzava relaksaciju mišića i oporavak cjelokupnog organizma, sudjeluje u mnogobrojnim metaboličkim reakcijama, sastavni je dio više od 300 različitih enzima te je neophodan dodatak prehrani u procesima stvaranja energije. Jedna ampula sadrži 250 mg magnezija, što zadovoljava 83% preporučenog dnevnog unosa. Preporuča se popiti jednu ampulu dnevno. Dobro je kombinirati magnezij s vitaminom B6 jer on omogućuje bolju apsorpciju u stanice.

AMINO MEGA SHOT: kombinacija svih aminokiselina ( esencijalnih i neesencijalnih), koje ubrzavaju oporavak organizma te su nužne u procesu mršavljenja.

Stimulira sintezu mišićnih proteina

Potiče proizvodnju hormona rasta

Povećava volumenizaciju stanice i podupire metabolizam glukoze

Autor programa treninga i korištenja suplementacije:

Miljana Pavković, mag. Kineziologije

MILJANA PAVKOVIĆ, mag. Kineziologije, višestruka (sedmerostruka) apsolutna prvakinja Hrvatske u Bodybuildingu, te trostruka viceprvakinja Mediterana u Bodybuildingu, trenutno je zaposlena u Specijaliziranoj prodavaonici Farmacia, Arena centar. Na spomenutoj lokaciji nalazi se i sportski kutak cjelokupnog asortimana Multipower, vodećeg proizvođača sportske prehrane u 36 zemalja, još od 1977. godine. Više o navedenom savjetovalištu pronađite ovdje.

Educirano i profesionalno osoblje svake Farmacia ljekarne i specijalizirane prodavaonice svakodnevno je na raspolaganju zahtjevima pacijenata i spremno odgovoriti te ponuditi rješenje na svaki upit, s ciljem poboljšanja trenutnog zdravstvenog stanja i životnog stila.

Osvrt na IV. tjedan, Miljana:

U 5.tjednu smo posebno stavili naglasak na unos aminokiselina (iz nekoliko izvora) i pojačali energetsku komponentu suplementacije, kako bismo Lauri dali  onaj dodatni energetski poticaj za još bolju  formu! Naravno, time smo  osigurali još kvalitetniji oporavak organizma, pošto pojačan unos aminokiselina upravo stimulira sintezu mišićnih proteina te podiže razinu hormona rasta te time igra presudnu ulogu upravo u regeneraciji svih stanica u organizmu.

 U ovim ključnim tjednima transformacijskog procesa vrlo je važno ne zanemariti obrambene (imunološke) značajke, pošto se vrlo često javlja iscrpljenost i kroničan umor (pretreniranost) organizma. Upravo stoga su MULTIPOWER dodaci prehrani iznimno bitni, jer oni osiguravaju konstantan rast i jačanje organizma u cjelosti, maksimalnu regeneraciju svih stanica u tijelu, dodatne izvore energije i bjelančevina te na taj način izbjegavaju  neželjene posljedice prilikom  intenzivnih napora (zamor organizma, pojavu pada imuniteta,  pretreniranost i iscrpljenost).

Osvrt na IV.tjedan, Laura:

U prošlom  tjednu smo napravili neke izmjene u programu treninga, kako bismo spriječili pojavu navike organizma i adaptaciju mišića na određene vježbe. Odmah sam  primjetila razliku, jer sam, bez obzira na odličnu kondiciju i formu, osjetila laganu upalu mišića, a to je rezultat još intenzivnijeg programa i izbora još zahtjevijih vježbi!

MULTIPOWER dodaci prehrani su, svojom vrhunskom kvalitetom sastojaka i njihovim savršeno izbalansiranim koncentracijama, spriječili pojavu umora, koji bi obično uslijedio kada sam imala upalu mišića. Tek sada primjećujem koliko su oni, zapravo, presudni za moj daljnji napredak i za rezultat, jer sam nastavila sa treninzima bez problema, dok bih ranije morala napraviti pauzu od nekoliko dana, kako bi se moj organizam potpuno oporavio!  A to bi uvelike utjecalo i na moj daljnji napredak i na kraju i na sam rezultat treninga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.