6 stvari prije spavanja koje povećavaju intimnost među parovima

Foto: 123 RF

ČAK i odrasli imaju svoju rutinu prije spavanja.

1. Idite u krevet u isto vrijeme

Izgradnja osjećaja povezanosti zahtijeva da budete na istom mjestu u isto vrijeme. Učinite to svaku noć, bez iznimke, savjetuju stručnjaci.

2. Zaboravite na elektroniku

Ne samo da naši pametni uređaji ometaju kvalitetan san, već nas udaljavaju od drugih ljudi. Neka vaša spavaća soba bude vaše malo utočište od buke, notifikacija i ostalih stvari, koje vam ne dopuštaju da razgovarate i mazite se.

3. Razgovor

Posao je napravljen, suđe je u perilici, želuci su puni, djeca spavaju... Premjestite razgovor o tome kako ste proveli dan u spavaću sobu, nakon toplog tuša i uskakanja u pidžamu. To će vam omogućiti da se maknete od svih dnevnih događaja te skoncentrirate na ono što je bitno: vas dvoje.

4. Predigra

Dio onoga što seks čini dobrim je i predigra, koju nipošto ne bi trebalo preskakati. No, kako izbjeći rutinu, u koju možete lako upasti, ako predigra započinje baš svaki put u krevetu? Započnite ju puno ranije: na putu doma, u restoranu ili kinu, tijekom večere i slično.

5. Dodirivanje

Povezivanje kroz dodire pomaže u rastu intimnosti i povjerenja između vas. Neka to bude vaša svakodnevna rutina, a masaža pali baš svaki put. Ona neće uvijek dovesti do seksa, no svakako će vas povezati te omogućiti da još slađe spavate.

6. Poljubac za laku noć

Završite dan kombinacijom fizičke i emocionalne intimnosti, a poljubac za laku noć jest najjednostavniji način za povezivanje na kraju dana, a za njega baš uvijek imate vremena, koliko god umorni i zauzeti bili.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.