Zvijezda serije Glee progovorila o pobačajima: Osjećala sam lažno samopouzdanje

BIVŠA zvijezda serije Glee Becca Tobin otkrila je da je pretrpjela dva pobačaja, a otkrila je i kako je to utjecalo na nju i supruga Zacha Martina, s kojim je u braku od 2016. godine. 

U svom posljednjem intervjuu progovorila je o problemima s plodnošću s kojima se susrela, a sve s ciljem da pomogne drugim ženama. Razgovoru se pridružio i njezin liječnik plodnosti dr. Said Daneshmand.

"U mojim ranijim tridesetima napravili su mi ultrazvuk i liječnik je rekao: 'O, Bože, pogledaj sva ta jajašca', tako da sam imala lažni osjećaj samopouzdanja u vlastitu sposobnost stvaranja djeteta", rekla je 34-godišnja glumica.

No, ona i suprug ustvari nikad nisu imali problema sa začećem, ali je postojao ozbiljan problem u kvaliteti njenih jajašaca pa je nakon drugog pobačaja odlučila potražiti pomoć stručnjaka za plodnost. Na nagovor Daneshmanda, par se odlučio zamrznuti embrije kako bi povećali šanse za proširenje obitelji, piše People.

"Nema boljeg osjećaja. Nisam shvaćala koji ću teret skinuti s leđa onog trenutka kad shvatim da ne moram žuriti i uporno pokušavati i nadati se da će moja trudnoća uspjeti", priznala je Tobin.

"Mislim da je Becina priča zaista važna, jer kada dođe do smanjenja kvalitete jajašca u jajnicima, to se može predstaviti na različite načine", nadovezao se Daneshmand te objasnio: "Kod nekih se pacijenata to predstavlja kao nedostatak sposobnosti začeća. Ali u drugih pacijenata može doći do pobačaja."

Tobin je potom zamolila svog liječnika da objasni razliku između zamrzavanja jajašaca i embrija. Daneshmand je opisao da su jajašca "krhkija od embrija".

"Stopa uspjeha kod zamrzavanja jajašaca je niža", dodao je te istaknuo: "Kad zamrznemo embrije, očekujemo da će stopa preživljavanja biti od 96 do 97 posto. Za jajašca može biti oko 60 do 70 posto."
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.