Žena u komi medicinski izazvanoj koronavirusom rodila zdravo dijete

ANGELA Primachenko bila je u 33. tjednu trudnoće kada joj je 24. ožujka dijagnosticirana zaraza covidom-19. Osam dana kasnije, 27-godišnjakinja iz Washingtona je završila na respiratoru, a potom i u medicinski izazvanoj komi. Liječnici su tako pokušali spasiti život ove trudnice i njene nerođene bebe. Ubrzo nakon što su joj inducirali komu, liječnici su odlučili inducirati i porod da bi dali veće šanse za oporavak i jednoj i drugoj.

"Osjećam se kao da sam hodajuće čudo", izjavila je za portal Today Angela koja se probudila iz kome.

"Nitko nije očekivao da ću se tako razboljeti pa naravno, nisam ni očekivala da ću na ovaj način roditi dijete", objasnila je Angela i dodala da se nakon svega u jednom trenutku samo probudila iz kome, shvatila da više nema trbuh i izbezumila jer nije imala pojma što se događa.

Primachenko su otpustili iz bolnice, a još uvijek nije primila u ruke svoju kćer Avu koja je ostala na odjelu neonatalne intenzivne njege. Da bi joj dozvolili da vidi dijete, Primachenko morati biti negativna na dva usporedna testa na covid-19.

Washington u kojem Primachenko živi s obitelji, jedna je od najpogođenijih saveznih država u SAD-u, s više od 500 umrlih dosad. Njezina priča jedna je od rijetkih pozitivnih kod osoba koje su završile na respiratoru i u induciranoj komi.

"Postoji nada! Da čak i u najtežim danima i najtežim vremenima možete vjerovati i imati povjerenja u ljude, zajednicu oko vas i Boga! Podrška koju sam ja dobila od zajednice je nevjerojatna i neizmjerno sam zahvalna na njoj", zaključila je Primachenko.

Čak i ime Ava koje je dala svojoj kćeri ima posebno značenje jer u doslovnom prijevodu Ava znači dašak života, a obitelji Primachenko djevojčica je donijela baš to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.