Žena se šokirala zahtjevom svoje majke koja traži da joj se plati čuvanje unuka

Foto: Shutterstock

ANONIMNA žena zapitala se je li nerazumna jer se šokirala zahtjevom svoje majke koja ju je tražila da joj se plati čuvanje unuka. Situaciju je objasnila na roditeljskom forumu Mumsnet, napisavši da njezina majka živi s njom i njezinim suprugom posljednjih godinu dana kako bi im pomogla s djetetom.

"Puno nam je pomogla brinući se o mom sinu kada smo suprug i ja bili u škripcu. Jako to cijenim i mislila sam da je sretna što nam može pomoći jer je toliko željela unuče", podijelila je.

Sve je, smatra, odlično funkcioniralo sve donedavno kada ju je majka tražila novac za čuvanje unuka.

"Rekla je da želi biti plaćena za čuvanje mog sina i ljuti se jer joj dosad nismo ništa platili. Nikad nije dala do znanja da to očekuje", ističe žena te dodaje da njezina majka ne plaća režije, kao i da je razvedena i u mirovini.

"Zbog svega ionako nije propustila bilo kakav prihod jer je čuvala unuka. Povrijeđena sam jer se tako osjeća. To je njeno unuče. Bila bih sretna da joj nadoknadim troškove jer čuva moje unuče, ali ona ih nema jer živi s nama. Ako ću plaćati njoj, koja je razlika? Onda mogu sina upisati u vrtić", zaključuje. 

Većina se složila da je baka nerazumna zbog toga što traži da joj se plati čuvanje unuka, a pod krovom svoje kćeri živi besplatno.

"Živjeti s vama bez ikakvih troškova i očekivati da se plati čuvanje unuka je van svake pameti", "Reci 'da, rado ću ti platiti'. Ali onda i sklopi ugovor o najmu u kojem stoji da će subvencionirati životne troškove", kažu neki.

Ima i onih koji se ne slažu.

"Platila bih joj. Teško se svaki dan brinuti o malom djetetu", "Mislim da je čudno što joj dosad nisi plaćala. I ja sam svojoj majci platila da mi čuva dijete", obrazlažu.

Također, savjetovali su joj iskren razgovor s majkom prije nego što poduzme bilo kakve korake. 
"Njezin zahtjev nije došao samo tako. Očito se osjeća da zbog nečega zaslužuje da joj se plati. Možda ste je slučajno uvrijedili", "Da je uistinu sretna s tobom i tvojom obitelji, sigurno ne bi tražila novac. Treba dublje zaroniti i istražiti pozadinu", "Morate bolje komunicirati. Ne može se pretpostaviti da će se ona besplatno brinuti o vašem djetetu, ali ni da će besplatno živjeti s vama", poručuju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.