Žena poslala upozorenje roditeljima nakon kćerinog nestanka na terminalu

NAJGORA noćna mora svakog roditelja je primiti telefonski poziv da mu je dijete nestalo. To je upravo ono što je doživjela 39-godišnja mama iz Georgie Monica Gilliam nakon što je svoju 12-godišnju kćer ostavila na vratima zrakoplovne kompanije u zračnoj luci Chattanooga prije otprilike tjedan dana.

Njezina kći je trebala sama putovati zrakoplovom u Miami u trotjedni posjet ocu, rekla je Gilliam za Fox News Digital u telefonskom intervjuu.

Također je ispričala da je platila dodatnih 1120 kuna, pored cijene karte, kako bi bila sigurna da će njezina kći biti otpraćena izravno do oca koji ju je čekao na aerodromu, prema programu zrakoplovne kompanije za "maloljetnike bez pratnje".

Gilliam, profesionalna fotografkinja i mama četvero djece, dio priče je objavila na svom TikToku: "Gotovo sat vremena nakon što je sletjela, primila sam poziv od menadžera zrakoplovne kompanije. Rekao mi je: 'Vaše dijete je nestalo. Zatvorili smo terminal. Ne znamo gdje je.'"

@relativelymonica The utter failure by @American Airlines ,#tsa and #mia ♬ original sound - relativelymonica

Video joj je postao viralan i prikupio oko 1.8 milijuna pregleda

Gilliam je rekla da je bila u nevjerici. Fox News Digital se i telefonom i e-mailom obratio zrakoplovnoj kompaniji i primio odgovor od ureda za korporativne komunikacije. "Duboko se brinemo o našim mladim putnicima i predani smo pružanju sigurnog i ugodnog iskustva putovanja za njih", stoji u priopćenju. "Ove stvari shvaćamo vrlo ozbiljno i istražujemo što se dogodilo. Član našeg tima stupio je u kontakt s korisnikom kako bi doznao više o njegovom iskustvu."

Djevojčica je nakon cijele drame ubrzo pronađena, uspjevši se naći s ocem. Problem je bio što nije imala pratnju, a roditelje je zanimalo kako se to moglo dogoditi, s obzirom na to da je oko vrata nosila oznaku koju nose maloljetna djeca bez pratnje roditelja.

Gilliam je rekla da joj je kći ispričala da su joj stjuardese samo odmahnule nakon što je zrakoplov sletio, umjesto da su promislile "Čekaj malo. Vidim maloljetnu djevojčicu s oznakom oko vrata" i pomogle joj. Djevojčica je rekla da nije znala što uraditi pa je samo nastavila hodati.

Majka osobito problematičnim smatra to što je djevojčica hodala uokolo sama s oznakom da je bez pratnje i da je maloljetna, što ju je učinilo metom otmičara. Naime, Florida je među najrizičnijim američkim saveznim državama kad je riječ o trgovini ljudima.

Za Gilliam je u ovom trenutku najvažnije da je njezina kći našla siguran put do svog oca. Ali rekla je i da bi također htjela upozoriti druge roditelje na neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kada dijete putuje samo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.