Uz ove ćete savjete lakše prevladati trudnoću u ljetnim mjesecima

Foto: 123RF

TRUDNOĆA sama po sebi nije ugodna, a posebno kada dođu topliji mjeseci. Znojenje i gužva mogu buduće mame učiniti nervoznijima nego inače. Naime, trudnice imaju nešto višu temperaturu tijela pa se savjetuje da posebno pripaze koliko vremena provode na suncu i redovito hidriraju organizam. 

1. Unosite puno tekućine

Pijenje dovoljno vode pomoći će svima, a ne samo trudnicama, da lakše podnesu vrućine. U vodu možete dodati limun pa će okus biti drugačiji, a tijelo ćete napuniti vitaminom C.

2. Osvježite se

Ako možete, rashladite tijelo plivanjem u bazenu ili moru. Osim što ćete se osjećati bolje, pomažete tijelu da se lakše nosi s bolovima koji se javljaju u trudnoći.

3. Podignite noge i odmorite se

Ako je vani vruće, ostanite kod kuće. Rashladite stan na ugodnu temperaturu, podignite noge na kauč i uživajte u omiljenim televizijskim serijama ili filmovima.

4. Koristite termalnu vodu

Kako biste se rashladili u hodu, dobro je u torbi imati termalnu vodu ili malu bočicu napunjenu običnom vodom kojom možete osvježiti lice. 

5. Nabavite modne dodatke koji štite od sunca

Šeširi i sunčane naočale bit će vaši saveznici u borbi protiv sunčevih zraka. Kako biste se zaštitili od sunca, potražite ove modne dodatke i ne izlazite bez njih.

6. Drijemajte preko dana

Kad je sunce najjače, ostanite kod kuće i odspavajte. Tijelo ćete odmoriti i osjećati se manje napuhnuto, a i nadoknadit ćete izgubljeni san. Naime, mnoge trudnice noću teško spavaju.

7. Nosite udobnu i laganu odjeću

Nemojte birati odjeću od umjetnih materijala, nego lagane, pamučne i svijetle komade. Vaša koža će bolje disati i manje ćete se znojiti.

8. Izbjegavajte sol

Unosite što manje soli u organizam. Prekomjeran unos soli može dovesti do dehidracije, posebno ljeti kada se više znojimo.

9. Pažljivo planirajte dan

Sastanke i druženja zakažite rano ujutro ili kasno poslijepodne. Nastojte što manje boraviti na otvorenom kad je sunce jako.

10. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Koža je u trudnoći posebno osjetljiva, pa nikako nemojte zaboraviti nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom prije izlaganja suncu. Birajte one s faktorom 30 ili višim.

11. Opskrbite se hranjivim kremama

Koža je u trudnoći posebno suha i svrbi, a zbog sunca i znoja situacija se može pogoršati. Zbog toga je važno redovito nanositi hranjivi losion, najbolje ujutro i navečer, odmah nakon tuširanja dok je koža još vlažna.

12. Nabavite nove sandale

Stopala u trudnoći otiču. Nemojte zbog toga nositi čarape i zatvorene cipele, nego investirajte u novi par sandala u kojima ćete se osjećati udobno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.