Učiteljica otkriva jednostavno pitanje koje bismo trebali češće postavljati djeci

Foto: Pexels

Većina roditelja želi pomoći u jačanju i razvoju samopouzdanja svoje djece. Pozitivne povratne informacije i pohvale mogu ojačati njihovo samopouzdanje i potaknuti ih da istraže nove mogućnosti. Međutim, ponekad i pitanja mogu pomoći u ostvarivanju tog cilja. Učiteljica i mama, Jan, na Instagramu je podijelila jednostavno pitanje koje bismo češće trebali postavljati svojoj djeci.

"Želite li odgojiti djecu koja vjeruju u sebe i vlastita mišljenja? Kad god vam se ukaže prilika, trebali biste ih upitati: 'Što ti misliš?'", otkrila je učiteljica u opisu objave. 

Navodi kako su djeca znatiželjna i često roditeljima postavljaju pitanje "Zašto", a to je odlična prilika za odgovor "Što ti misliš?". Tvrdi da ih to potiče na razmišljanje kako bi sama došla do odgovora.

"Redovitim pomaganjem djeci u vježbanju vještine samostalnog razmišljanja, radimo na njihovoj sposobnosti kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i povjerenja u vlastite sposobnosti. Dosljednim slanjem poruke da je ono što misle vrijedno, pomažemo im izgraditi samopouzdanje", pojasnila je.

"Isprobajte sljedeći put kad vam se ukaže prilika i pogledajte što će vaša djeca misliti ili reći. Također, možete im dati mogućnosti izbora kada postavite to pitanje kako biste im pomogli", zaključila je Jan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.